lauantai 21. helmikuuta 2009

pakkasta paossa :)

Hyvää laskiaissunnuntaita kaikille vai pitäisikö sanoa 'laiskiaissunnuntaita' kuten tyttäremme oli sanan ymmärtänyt.


Pakkanen on paukkunut menneellä viikolla ja ei olla oikein ulos lähdetty. Takassa on ollut tuli heti aamulla ensimmäiseksi ja illalla viimeiseksi. Vähän kipeänäkin on osa porukasta ollut. Takkatulen edessä ollaan istuttu ja pidetty sylissä, silitetty hiuksia ja nukutettu syliin. Lämpöisiä villasukkia, peittoja ja kirjoja...niillä nämä talvipäivät kulkevat :)



Olemme myös ommelleet pupujen taloon uusia tekstiilejä. Kävin yhtenä kylmänä iltapäivänä tarvikeostoksilla ompelukoneliikkeessä ja askartelukaupassa. Mukaan tarttui puolia, neuloja, nappeja, ihania kankaita, pitsiä, rautalankaa ja uudet hyvät pihdit. Nyt on sitten taas hetkeksi kaikkea, mitä puuttui :)



Leikkikaupan teimme jokin aika sitten tytön kanssa vanhaan hedelmälaatikkoon. Laatikko on kyljellään ja näin kaupan sisälle pääsee ostoskärryillä ;) ohuesta puu-rimasta kokosimme hyllyt liimapyssyn avulla. Lopulta maalasimme kaupan valkoiseksi ja teimme tiskin ja vihanneskojun pienistä pahvilaatikoista ja rimasta. Monet leikit on tässäkin jo ehditty leikkiä :)






Jokin aika sitten käytettynä löytämäni pupujen talo on saanut myös valkoisen pinnan.
Kattokruunut, linnunhäkit ja luistimet on tuotu eräältä jouluiselta ostosreissulta Pariisista. Oikeasti ne ovat joulukuusenkoristeita, mutta meillä ne ovat ympärivuotisessa käytössä :)




Kaikki herkut olemme tehneet taikataikinasta ja maalanneet akryylimaaleilla.




Pikkupupun huoneeseen ompelin tildan kankaista keväiset tekstiilit.:)



Kokeilin tehdä pienen tilkkupeiton ja ihmeen helposti se onnistui. Ajattelin, että tilkkujen pienuus olisi ongelma, mutta ei se ollutkaan sen vaikeampaa, kuin isompikaan peitto.:)




Ilostun kun löydän jostain jotain kivoja tavaroita, jotka ovat oikeassa suhteessa pupujen kokoon. Ymmärrän niitä ihmisiä, jotka tekevät aikuisena nukkekoteja ihan vain omaksi ilokseen. Ehkä minäkin sitten joskus kokeilen. :)


Kohta se pakkanen hellittää ja laskiaistiistaina täytyy mennä pulkkamäkeen
laskemaan pitkiä pellavia!;)

Rauhallisia talvipäiviä kaikille teille lukijoille <3>
Anne

15 kommenttia:

  1. ihana pupukoti!! näitä kuvia en taida tohtia tytöilleni näyttää;D täällä on kans maalattu nalletaloa uuteen huoneeseen sopivaksi ja kaikki kalusteet ja tavarat puuttuu, että jotain pitää kyllä näperrellä!
    siitä nämä pakkaspäivät on kyllä ollu ihan kivoja..
    leppoisaa laiskiaissunnuntaita!:))

    VastaaPoista
  2. Onpas ihanat pupukoti ja kauppa! Jotain tuollaista pitää meidänkin Elviiralle värkätä, kun vain tuosta ensin vähän kasvaa. Mieluisaa hommaa olisi äitillekin kaikkien mopo-, traktori- ja autojuttujen jälkeen...;) Ihanaa laskiaissunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Blogisi on uusi, kaunis tuttavuus minulle!

    Meillä leivottiin juuri laskiaispullia ja nyt odotellaan niiden jäähtymistä, että saisimme laittaa kermavaahtoa ja mansikkahilloa väliin. Päivemmällä suuntamme lasten kanssa läheiselle laskettelurinteelle.

    Oikein mukavaa laskiaissunnuntaita teidän perheelleenne!

    lämpimin terveisin
    Jonna

    VastaaPoista
  4. Ihanaa, TAAS uusia asioita. LUOJA! Tuo kyllä saa innostumaan!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana leikkikoti.
    Itse hurahdin nukkekotimaailmaa aikuisena, lapsena en saanut sellaista.

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana blogi sinulla=)
    Toivottavasti laitat paljon kuvia kodistasi,olen jo aiemmin kotivinkin kautta ihastellut silloista kotianne!!
    Suloiset lapset teillä!kovasti kiinnosaisi nähdä enemmänkin kuvia myös lastenhuoneista=0)
    terv Hanna

    VastaaPoista
  7. Kiitos kaikille ihanista kommentaista! Ne kannustavat aina tekemään uusia postauksia :) koko leikkikaupan teko lähti niistä Bremenistä ostetuista pienistä ostoskärryistä.

    Laitan kyllä lisää yleiskuvia lastenhuoneistakin ja muualtakin :) Tulee vain aluksi laitettua kaikkea mitkä ovat nyt viimeaikoina valmistuneet.

    Käyn yleensä kurkkimassa kommentin jättäneiden blogeja, inspiroivia ja ihania blogeja teiltä löytyy! :) Tulen lukemaan paremmalla ajalla juttuja ja jättämään myös kommentteja!:)

    hyvää viikon jatkoa teille!:)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana blogi sinulla ja kauniita kuvia. Suloisia leivonnaisia olette tehneet.

    VastaaPoista
  9. Jostain eksyin tänne ja onneksi!!! Ihania juttuja sulla... Muumilaakso oli ihan mahtava! Meidän tytöt ovat toivoneet keijumaata, mietin vaan missä sellaista säilyttäisin : ( Mä olen ihan lumoutunut sun mahtavista ideoista...

    VastaaPoista
  10. Onpas ihana blogi. kauniit ihmiset ja niin taitavat tekeleet.Kerropa vähä tarkemmin, siis taikataikinasta nää puputalon tarvikkeet, eikö noin pieniä ole vaikea muovata??vai mitä kokoa sinulla on tämä koti ja tavarat/puput???

    VastaaPoista
  11. Kiitos kommentistasi emmi. Noita leivonnaisia on kyllä kiva tehdä ja maalata ! :)

    PrinsessaTrio: Täällä blogimaailmassa kyllä eksyn kanssa aina välillä jonnekkin ihanaan paikkaan ja sit en tiedä edes mitä kautta tulin :)ja sitten lisäilen taas suosikki-listaan, joka kasvaa kasvamistaan... ;) Muumilaaksolla leikitään meillä muutenkin ilman muumityyppejä ja taloa esim. barbien tai pupujen uimarantana. ja muovieläimet ovat siellä kanssa elementissään :) jos keijumaankin tekisi sellaiseksi muuntuvaksi, että siellä voi leikkiä kaikella muullakin, niin se olisi hyvä leikistä toiseen :)

    paivi:Pupujen ruuat ovat taikataikinasta. puput, koti ja tavarat ovet oikeastaan aika lailla barbien kokoisia. joten aivan pienen tihrustamiseksi tämä ei mene :)

    Hyvää viikon alkua teille!:)

    VastaaPoista
  12. Miten upeita! Mahtuisinkohan minäkin pupujen viereen asumaan ja tilkkupeiton alle nukkumaan...? ;) Olisipa soma siellä ihmisen olostella. :)

    VastaaPoista
  13. Hei!

    Sain vinkin blogistasi, ja ihana on! Olisin kiinnostunut näkemään enemmän kuvia koko puputalostasi, ja kaupasta - aivan ihania molemmat. Yksi kysymys heräsi; kerrot ensimmäisissä viesteissä tehneesi puputalon itse nuorempana, ja tässä postauksessa mainitset löytäneesi sen käytettynä. Siis onko sinulla kaksi puputaloa??? Nimittäin jos on, niin olen hiukan kateellinen... ;-) Meiltä nimittäin löytyy iso kokoelma myös näitä Mailegin veijareita ja asuvat puputalossaan myös...

    Ihania nuo muutkin itse tekemäsi jutut, ja varsinkin tuo tilkkupeitto nukensänkyyn. Voisin jättää heti tilauksen sellaisesta, jos niitä enemmän innostuisit värkkäämään.

    VastaaPoista
  14. Kiitos vuokko ja maria! hyvää kevään odotusta teille molemmille <3

    Tarleena: puputaloja on todellakin kaksi.. ja nyt näyttää siltä, että käytettynä ostettu on suosiossa, joten toinen etsii talostamme uutta paikkaa, saa nähdä mihin rantautuu :) sitten on vielä se nukkekoti pikkunukeille ja kalusteille..(!) Tällä hetkellä en ainakaan vielä tee sarjatuotantona tilkkupeittoja, kunhan kokeilen ;) ilmoitan, jos näin käy myöhemmin!
    Iloista viikon jatkoa sinulle, en ollut hoksannutkaan että täälläkin oli uusia kommentteja, siksi vastaus kesti ;) Opettelen pikkuhiljaa tätä blogin pitämistä.

    VastaaPoista

On kiva saada teiltä lukijoilta kommentteja! :)