torstai 5. helmikuuta 2009

Yksinäiset vuoretTyttäreni toivoi eräänä päivänä muumilaaksoa muumihahmoilleen. Illalla talon hiljettyä menin verstaaseen kahvi kupin kanssa. Tuumailin hetken mahdollisia materiaaleja ja hain muumikirjan, jossa oli muumilaakson kartta. Siitä se sitten lähti.

Otin ison vanerilevyn pohjaksi ja kanaverkkorullasta sopivia paloja vuoria varten. Hahmottelin vuoret ja sekoitin liisterin ja revin sanomalehtiä suikaleiksi. päällystin vuoret liisterissä olleilla sanomalehdillä ja annoin kuivua. Vihreän laakson leikkasin vihreästä huopamatosta. Mereen ja jokeen sininen kangas alimmaiseksi sitten kelmua ja liimapyssyn liimaa vuorotellen, kunnes näytti oikealta. Lopuksin paksumpaa läpinäkyvää muovi-"kalvoa". Hiekkaranta tuli hiekka-liima -seoksesta ja kivet ja simpukat ovat ulkomaan matka tuliaisia.Seuraavana iltana maalasin vuoret askarteluväreillä ja kynin vanhan kranssin laakson kasvillisuudeksi. Kyhäsin myös jonkinasteisen uimahuoneen laitureineen Tuutikille :)

Nuuskamuikkuselle täytyi ommella vielä vihreästä kankaasta teltta.

Tyttö hykerteli innostuksesta, kun esittelin valmiin laakson. Kaikista palkitsevinta on tyytyväinen asiakas ;)

inspiraatiorikasta loppuviikkoa kaikille toivottaa: Anne

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana Muumilaakso! Olet tosi taitava. Löysin blogiisi ensimmäistä kertaa ja olen aivan ihastuksissani.

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava Muumilaakso ! Onnekas tyttö, suloista..
  Kaunista musiikkia sinulla.

  Voi, olet tosiaankin taitava <3

  Sara

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Tykkään haasteista, enkä itsekkään oikein tiedä aloittaessani, että osaanko tai tuleeko hieno.. Pikkuhiljaa opin, että mitä tahansa voi tehdä, jos on vain oikeanlaiset työkalut ja materiaalit :)

  VastaaPoista
 4. Voi mieletön:) Ei aivan jokainen äiti tuollaista vaivaa näkisi tai edes keksisi. Ihana idea!!!

  VastaaPoista
 5. Sattumalta blogiisi löysin, aivan upea, wau!! :)

  VastaaPoista
 6. Ihan mieletön tämä muumilaakso ja koko blogi! Löysin tänne syystä tai toisesta noin pari viikkoa sitten. Aluksi luulin sitä sattumaksi, mutta nyt tiedän, että silläkin oli tarkoitus! Sairastuin syyskuussa 26-vuotiaana syöpään. Ensin oli iso leikkaus ja nyt rankat syöpähoidot. Pakko oli ihan sinua kiittää iltojeni piristyksestä lukiessani blogiasi uusimmasta postauksesta vanhimpaan. Tajusin, miten arkisista asioista saa paljon, kun oppii elämään juuri nyt tässä hetkessä.

  Minulla on aina ollut hyvä elämä, paljon ystäviä, rakastava perhe jne., mutta olen silti vähän ollut sellainen "sitten kun" -eläjä, "sitten kun on koulutus, hyvä työ, talo ja perhe ja.." Eräs viisas nainen lukuisista sairastumisistaan huolimatta sen kirjoitti: "vain yhtenä päivänä kuolet, kaikkina muina elät", ja nyt tämä blogisi on antanut minulle samaa viestiä: pitää muistaa elää hetkessä ja nauttia arkisista asioista. Toivon, että muistan tämän myös ensi kevään jälkeen, jolloin ennusteen mukaan Sairaan kaunis elämä on taas Kaunis elämä! Iso kiitos sinulle ja Rauhallista Joulua koko perheellenne!

  VastaaPoista
 7. Olen lueskellut blogiasi jonkun aikaa. Olet inspiroinut minua mahtavilla ideoillasi ja taitavilla toteutuksilla, KIITOS SIITÄ! Varsinkin tämä Muumilaakso upposi ihan täysin. Oli se kaiken vaivan ja ajan arvoista kun näin kolmivuotiaan muumifanini reaktion kun aamulla synttärisankaria odotti oma muumilaakso.Jalostin vielä ideaa ja laaksosta tuli joulukalenteri, johon olen väkertänyt muumeille kaikennäköistä pientä. Innolla olen myös seurannut sinun joulukalenteria, joka on ihan huippu! :)

  VastaaPoista

On kiva saada teiltä lukijoilta kommentteja! :)