keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Pieniä- Suuria iloja

Näin illalla on aikaa miettiä päivän tapahtumia ja sitä miten ihmisen kannattaa olla onnellinen pienistä, tavallisista asioista. Äitinä olemisen onnellisuutta.. En olisi ennen lasten saamista uskonut kuinka paljon tällaisesta tavallisesta rauhallisesta illasta saa iloa.. Kun pihalta pyykkinarulta otetut puhtaat ja kevättuulilta tuoksuvat peitot, petivaatteet ja pyjamat otetaan sisään.. pestyt lapset, masut täynnä kaurapuuroa, mustikoita ja maitoa.. peitellään peteihinsä.. Iltarukoukset ja unilaulut.. Luetaan Astrid Lindgrenin satua tytölle..
kunnes silmät painuvat kiinni..

On hienoa olla äiti kun siihen on kunnolla aikaa,
saa olla sitä rauhassa ja on aikaa keskittyä siihen.
Tällä hetkellä olen onnellinen juuri tässä. Tiedän että tehtäväni on nyt olla Äiti.
Vaatimatta itseltäni sen enempää.
Tehdä tämä tehtävä niin hyvin kuin osaan.
Olla oikeasti läsnä.
Lukea ääneen lastenkirjoja, keksiä virikkeitä ja virkistystoimintaa, luoda rauhallinen ja turvallinen kasvuympäristö, Huolehtia ravinnosta, vitamiineista ja liikunnasta.

Huolehtia itsestäni..

Olla "vaan" kotona :)

Tällaisia vaate ihanuuksia lapsille toivat vanhempani tuliaisina Malesiasta Kuala Lumpurista vieraillessaan veljeni luona. Tämä Guessin 'jakkupuku' tytölle oli niin suloinen hänen päällään ;) Ja lisäksi vähän rimpsuhelmaakin. Vielä Gapilta pojalle vähän kesävetimiä :)Tänään sitten taas päiviteltiin lasten vaaterekkejä ja nämä tytön pieneksi jääneet valkeat vaatteet jatkavat matkaansa pienemmälle ihanalle serkkutytölle :)
Ollaan kiitollisia pienistä-suurista asioista.
Niistähän tämä elämä loppujen lopuksi koostuu :)
Anne

13 kommenttia:

 1. niin minäkin mietin...että olen onnekas kun saan olla kotona ainakin toistaiseksi. Nuorimmainen on vielä niin kovin pieni (1v 2kk) ja itse saan tehdä kotoa käsin työt mitä kykenen/ehdin tehdä.
  Yritän kovasti lapsille jotakin kivaa kehittää aina välillä, mutta aika monesti ollaan vaan kotosalla. Vanhemmat lapset kuitenkin ovat päivät koulussa ja tarhassa. Minusta ei saa olla liikaa menoa. Tänään oltiin koko porukalla viisistään pienellä pyörälenkilla kun oli niin ihana ilma.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle,
  Minna

  VastaaPoista
 2. Puhut asiaa...minäkin nautin äitinä olemisesta ihan suunnattomasti...ikinä ei olisi uskonut, millaista olo äitinä on, ennenkuin sen itse on kokenut.

  VastaaPoista
 3. Huomenta täältä :) Todella kauniisti osaat pukea ajatuksesi sanoiksi, vanhemman tehtävähän se tärkein tehtävä täällä maanpäällä onkin, kaikki muu on toissijaista. Maltan tuskin odottaa, mitä ihanuuksia Rosa saa tällä kertaa lainaan ;) Ja tuo nannan jakkupuku <3 <3

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihanaa olisikaan, kun ei tarvitsisi miettiä miten laskut tulee osaltani maksettua ja perhe ruokittua ollessani "pelkästään" kotiäitinä ja nyt kun lapset ovat pieniä, mutta onneksi töitäkin voi tehdä kotona samalla omiakin lapsia hoidellen.
  Kauniita vaatteita ja ihanan tunnelmallinen blogi, mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Niin kauniisti puettu sanoiksi tämä arvokkain elämäntilanne ! Ihanaa kun on äitejä ,jotka osaa antaa arvoa ja nauttia kotona olemisesta <3 kaiken tämän urakeskeisyyden ja auorittamispaineen keskellä.En itsekään olisi ennen lapsen saamista voinut ymmärtää mikä "salaisuus" ja onni tähän kaikkeen liittyy... Hauskaa "koti" päivää sinne teille !

  VastaaPoista
 6. Näinhän se on. Pienet ilot arjessa ovat sitä aitoa iloa ja onnea. Arjessahan se elämän onni oikeasti on. Nautin kans täysillä silloin, kun olin kotiäiti, nyt olen myös kotona, mutta taloustilanteesta johtuen. Aion kuitenkin ottaa tästä kaiken irti, sillä tiedän, että aikansa kutakin. Kaikella on aikansa, paikkansa ja tarkoituksena, näin uskon.
  Ihanaa kotiäitiyttä sinulle!:)

  VastaaPoista
 7. Eipä ole mitään lisäämistä tekstiisi ja juuri noin minäkin ajattelen juuri nyt.

  VastaaPoista
 8. Osuit naulan kantaan:) Mikään ei ole niin ihana tehtävä kuin olla äiti. Siinä on elämänuraa kerrakseen;)
  Mukavia aurinkoisia kevätpäiviä perheellesi!

  VastaaPoista
 9. Osaisimmepa aina olla iloisia niistä pienistä asioista. Itse ainakin sorrun usein murehtimaan turhista ja välillä kaipaan kovasti takaisin työelämään. Kirjoituksesi antoi ajattelun aihetta.

  Ja ihania nuo Malesian tuliaiset ;-) Olet kyllä ihana, kun laitat pieneksi käyneet vaatteet eteenpäin sukulaislapsille. Ovat varmasti noista aartehista enemmän kuin mielissään.

  Kaikkea hyvää!

  Sari

  VastaaPoista
 10. LAPSET OVAT MAAILMAN ONNI..HYVÄÄ VIIKONLOPPUA..

  VastaaPoista
 11. Minna: Se on ihan totta, että ei kannata olla liikaa tekemistä. Parasta on rauhallinen yhdessäolo :) Oikein mukavaa viikonloppua teille sinne!

  Marikan: Nautitaan tästä hienosta tilaisuudesta olla kotona! Aurinkoista viikonloppua sinulle :)

  Hanne: Tuntuu että Annabel kasvanut paljon pienessä hetkessä. Että paljon vaatteita on tulossa :) tullaan teille prinsessajuhliin sitten sunnuntaina <3

  Markus: Niinhän se on.Oikein mukavaa viikonloppua sinulle! :)

  Tanja: Niin on Ollaan onnellisia tästä tilanteesta joka on oikeasti niin ohikiitävää. Teidän täytyis tulla meille oikein kunnolla kylään!<3

  Marge: kiitos! Aikansa kaikella maan päällä ja nyt on tämän aika :) Mukavaa viikonloppua sinulle!

  Hattaramaa:Kiva kun on näitä samassa elämäntilanteessa olevia ja siitä nauttivia! Oikein hyvää kesän odotusta teille :)

  Tuikku: Tässä on elämänuraa kyllä kerrakseen :)
  Aurinkoa päiviisi!

  Sari: Vielä viime keväänä tähän aikaan oli opiskeluissa kova kiire ja kaikkia tehtäviä piti palauttaa ja saada kurssit suoritetuksi. Nyt tämä Kevät on ihana kun ehtii nauttia tästä ja olla vaan hyvällä omalla tunnolla :)

  Vaatteet kulkevat serkusten kesken, mutta kyllä ne sitten lopuksi löytävät oikeille omistajilleen :) Ihan kokonaan en malttaisi niistä luopua :) Kaikkea hyvää myös sinulle!

  Krisse: Niin se on :) Oikein hyvää viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 12. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

On kiva saada teiltä lukijoilta kommentteja! :)