perjantai 13. maaliskuuta 2009

Valkoiset pilkut


Tykästyin niihin pikkuhiljaa..
mitä enemmän näin niitä, sitä enemmän tykkäsin..
pienissä määrin menetteli..
ja nyt sitten jonkinasteisesti hurahdin..
pilkut.
Valkoiset pilkut melkein minkä värisellä pohjalla tahansa.
Ensin ne olivat kivoja lastenhuone-jutuissa ja puutarhassa,
mutta nyt ne kulkeutuivat jotenkin keittiöönkin.


Olen hitaasti lämpenevää sorttia. Tähtien kanssa oli vähän sama juttu.. monta vuotta katselin ennenkun lämpesin tähtikuvioisille tekstiileillekään kunnolla :)

Pilkut ovat hyvää vaihtelua tällaiselle yksivärisistä ja raitaisista kankaista pitävälle. Ruudutkin kun olen jo melkein hylännyt..

Ikkunoihin tein raitakankaasta vielä helpot valelaskosverhot.



Tällaisen tyynyn ompelen keittiön penkille. Löysin sopivan kuvan netistä, tein kuvankäsittelyohjelmalle mustavalkoiseksi ja tulostin silitettävälle paperille.

Tyynyssä olevan pilkullisen kipon väri oli alunperin punainen, mutta muuttui pilkullisen kankaan sävyiseksi. Keittiöstämme lisäkuvia vaikka sitten, kun saamme ison ikkunanpokan laitetettua väliseinäksi :)


Näin viikonlopun kunniaksi tein toscakakkua, pienet kädet (ja isommatkin)
koukkivat maistiaisia salaa aina ohikulkumatkalla keittiössä.. :)


Rentouttavaa viikonlopun jatkoa teille!

Anne

12 kommenttia:

  1. Kyllä tuli hienot! Sopii tosi hyvin! Ihana toi tyynykin. En kyllä hoksannut, et miten se tehdään...
    Mulla on tuska noiden samanlaisten kankaiden kans ku tein niistä niitä tyynyjä ja nyt pitäis keksiä niihin sopivat pitkät verhot olkkariin...joten kangaskauppaan jälleen..:D ideoita otetaan mielellään vastaan..:) Hyvää viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
  2. kiva kiitos Johanna :) kuva tyynyyn tehdään niin että ensin valitaan tietokoneelta kuva, sitten käännetään se kuvankäsittely-ohjelmalla peilikuvaksi ja tulostetaan kuvan siirtämiseen tekstiileille tarkoitettuun paperiin (kirjakaupat n.18euroa/10kpl A4 arkkia) sitten silitetään kuva haluamaan kohtaan ohjeiden mukaisesti ja vedetään suojapaperi pois. tsadaa, ja kuva on kankaassa :) kestää 30 asteen pesua.

    Katsoin teidän olkkarin seinän väriä ja mietin, että itse laittaisin varmasti sivuille valkoiset runsaat verhot. (mutta olenkin niin tylsä värien suhteen ;) välillä, kun katsoo meillä ympärilleen tuntuu niinkun katsoisi sepia-kuvia tai mustavalkoisia.. :).

    VastaaPoista
  3. Tiätkö..meillä on laitettuna valkoiset verhot mutta luulen että kaipaa toiset vierelle niin on paremman ja runsaamman näköistä. Se kuva, missä meidän olohuoneen väriä näkyy, on hieman huonolaatuinen. Oikeasti on vaaleampi, sellainen vaalean hiekan beige. Laitan siitä joskus myöhemmin kuvia, kun saadaan jälleen yksi projekti suoritettua...:D Kiitoksia ja öitä!

    VastaaPoista
  4. Katselin ilolla blogiasi, välillä suu loksahti auki ihastuksesta.. olet kyllä taitava ompelija,sisustaja, tuunaja....
    puputalonne on tosi ihana ja kauppa todella ihastuttava..sivun pikku kuvia koitin tihrustella, olisi aivan mahtavaa jos laittelisit enenpikin kuvia kodistanne..

    Menen vielä ''leikkimään'' puputalolla ja kaupalla =D

    mukavaa viikonloppua..

    VastaaPoista
  5. ihanasti sopii noi palloverhot kaapinlasiin!!sulosen näkönen:)

    VastaaPoista
  6. Ihanalle näyttää ;)Mäkin sain ommeltua siitä pallokankaasta viimein ja vihdoin keittiöön valerullaverhon, tahtoo vaan nykyään tuo työ haitata vapaa-aikaa :)

    VastaaPoista
  7. Suloisia palloja on sinun kankaissa. Kauniisti sopivat kaapinoviin. Nam myös tuolle piirakalle. Se näyttää myös niin hyvältä että suussa "lurpsahti".

    VastaaPoista
  8. johanna: kiva:) aina jotain projektia menossa, kuten täälläkin. Käyn blogissasi katsomassa kuvia, kun laittelet niitä :)

    Sarppa: kiitos! olen aina tehnyt paljon käsitöitä ja tuunailuja. pikkuhiljaa oppii, että mistä tulisi mitäkin :) Sinun blogissasi oli ihania ostoksia, varsinkin ne pyyhkeet! Tässä on valmistumassa aika mielenkiintoinen tuunausjuttu.. kunhan maltan mennä tästä koneelta sitä tekemään valmiiksi ;) laitan kuvia myöhemmin.. Voisin laittaa talostammekin kuvia, sitä ei vain enää huomaa katsella puitteita, kun värkkää koko ajan jotain uutta ja kuvaa sitten vaan niitä :) hyvää sunnutain jatkoa.

    Malla: kiitos! mietinkin, että oliko liiankin suloista.. näyttää melkein leikkimökin sisustukselta, mutta menee nyt kunnes toisin todistetaan ;)

    Hanne: Tulikin sun kangas mieleen, kun laitoin verhoja. Se sun oma on kyllä vielä paremman sävyistä. oli oikea löytö se kangas. Täytyy tulla katsastaan joku päivä:)

    Jossu: kiitos! piirakka hupenikin kovaa vauhtia.. Hyvä, kun ehti kuvan ottaa ;)
    Liina lähtee huomenna postissa tulemaan sinulle päin!

    VastaaPoista
  9. Heipsan Anne!
    Löysin ihastuttavaan blogiisi toisen kautta!
    Kodissanne on kaunista katseltavaa paljon. Ihania tuunauksia, ompeluksia olet tehnyt.
    Suloinen kuva pikkuisestasi, huikean pitkät ripset!
    Maistuvan näköinen piirakka, uskon että hupeni nopeasti.

    Mukavaa alkavaa uutta viikkoa toivotteleepi Lennu Sinisestä Enkelistä

    VastaaPoista
  10. Blogissani on sinulle jotain, käy kurkkaamassa.

    VastaaPoista
  11. Hei Lennu! Blogeissa surffailu on minulla oikein rentoutumismuoto ;)ja en todella tunnu olevan ainut! kaikenlaista käsityötä tulee tehtyä, kun olen tässä kotosalla kotiäitinä :) Kiitos piristävästä kommentista ja ihanaa viikkoa myös sinulle <3

    VastaaPoista
  12. Mukavia pilkkuja, mistä löysit kankaan? Kuten aiemmassakin kommentissani kirjoitin värien valinta on NIIN hankalaa, sopivaa sävyä kun ei tunnu löytyvän millään. Sinun värit vaan näyttävät kaikki kauniilta. Uskaltaisinko vielä kysyä mikä on seinässä oleva sävy?

    VastaaPoista

On kiva saada teiltä lukijoilta kommentteja! :)