perjantai 23. syyskuuta 2016

Aurinkoinen Tukholma osa 1


Voi miten ihana matka meillä oli aurinkoisessa Tukholmassa! 

Menimme reissuun Visit Swedenin vieraina. Kuinka hemmoteltu olo on täällä reissulla, kun kaikki on varattu ja järjestetty valmiiksi meitä varten :) 
Torstaina lähdimme uudistetulla Viking Line Gabriellalla Katajanokalta. Olemme yleensä menneet Tukholmaan Turusta ja nyt oli kiva, kun aikaa oli enemmän olla laivalla illalla ja aamullakaan ei tarvinnut olla paniikissa, että ehdittäisiin autoon, ennenkuin on meidän vuoro ajaa ulos laivasta.
Yövyimme hyvän kokoisessa Inside Comfort Family-perhehytissä, jossa on parisängyn lisäksi kerrossänky. Meidän porukka mahtui hyvin majoittumaan huoneeseen. 

Kuudelta menimme syömään No Name- ravintolaan 9 ruokalajin maistelumenun. 

Kolme tuntia kestäneen illallisen aikana saimme maistella mitä erilaisempia makuja, aina vain tuli uusi upea ruoka-annos eteen. Osa annoksista oli ihan suupalan kokoisia, joten liian täyteen ei tullut missään vaiheessa. Henkilökunta oli todella ammattitaitoista ja he kertoivat aina tarkasti mitä missäkin annoksessa oli ja vastailivat lastenkin jatkokysymyksiin huolella :) 
Oltiin muuten tavattoman ylpeitä meidän lapsista illallisella ja siitä kuinka he jaksoivat istua nätisti, jutella meidän kanssa ja syödä uusia makuyhdistelmiä. 
Tällaisissa hetkissä olen todella kiitollinen, että lapsemme ovat kaikkiruokaisia. Tämän ilon kruunasi vielä lopuksi, kun vieressä istunut vanhempi pariskunta sanoi meille yhdessä tarjoilijan kanssa kuinka ihanaa on nähdä kuinka lapsemme nauttivat tämän tyyppisestä illallisesta. Ja kyllä nautimme tästä tilanteesta itsekin, tämän ikäisten lasten kanssa ero on niin huima siinä, mitä heidän kanssa teki mielellään vaikkapa kolme vuotta sitten verrattuna tähän hetkeen.
Illallisen kruunasi ihan huikea salmiakin ja vadelman maut yhdistävä jälkkäri.
Suosittelen ehdottomasti! 
Lisää tietoa No Name ravintolasta täältä
Ennen nukkumaan menoa kävimme vielä kiertelemässä laivan kaupoissa.
Aamu alkoi aamiaisella Food Gardenissa, jossa oli todella kattava aamiainen. Oli ihana katsella aamu auringossa kylpevää Tukholman saaristoa ja syödä aamiaista.
Ehdittiin olla aamulla vielä hetken leikkihuoneessa ennen satamaan saapumista. Tukholmassa suunnattiin Forenomin toimistolle hakemaan avaimet asuntoomme. Asunto sijaitsee St Eriksgatanilla ja se on ollut käytössä nyt vuorollaan eri blogisteilla ja 
#bloghousestockholm löytyy myös instagramista. 
Asunnon sivut löytyvät täältä 

Asunto on hyvällä paikalla ja tilaa on todella ruhtinaallisesti meidänkin kokoiselle porukalle. Asunnossa meitä odottivat edellisten blogistien vieraskirjaan kirjoittamat tervehdykset,
 Key of honor ja Stockholm passit koko porukalle, 
joilla pääsimme vapaasti yli 60 nähtävyyteen, elämyspuistoihin ja kierroksille.
Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, joten päätimme suunnata Skansenille
Vietimme täydellisen lämpimän päivän vanhoja taloja, luontoa ja eläimiä ihastellen.

Skansenin jälkeen päätimme lähteä käymää Barkarbyn outletissa, johon oli tullut viime kerran jälkeen ainakin Pomp De Luxin outlet-myymälä. 
Barkarbysta lähdimme ajamaan kohti Mall on Scandinaviaa
mutta matkalla käväistiin nopsasti Kista Galleriassa Nextillä
Mall of Scandinavia oli juuri niin suuri ja hieno, mitä olin kuullutkin. Lapset menivät innoisssaan Disney Storeen ja Lego Storeen. Onnekseni siellä oli myös Zara Home ja paljon muita ihania kauppoja. Illalla ajoimme ruokakaupan kautta asunnolle syömään iltapalaa. Ei ollut kyllä kenelläkään vaikeuksia nukahtaa pehmoisiin sänkyihin pitkän ja kivan päivän jälkeen :) 

Jatkan vielä seuraavassa postauksessa lisää Tukholman vinkkejä! :)
Anne

2 kommenttia:

  1. Mahtava postaus ja älyttömän hienot astiat tuossa laivamatkan No Name ravintolan illallisella! Innostuin itsekin taas Tukholmasta! :)

    VastaaPoista
  2. Perfectly've enjoyed a vacation, have a wonderful, Tereez

    VastaaPoista

On kiva saada teiltä lukijoilta kommentteja! :)