keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

VappuKiitos kaikista kommenteistanne edelliseen postaukseen,
oli mielenkiintoista lukea :)
Haluan vielä rohkaista muita oman tiensä kulkijoita,
jotka ovat alttiita muiden kritisoinnille.
Luottakaa omaan näkyynne ja menkää täysillä sitä kohti,
elämä on liian lyhyt siihen, että jättäisi elämänsä tilaisuudet käyttämättä :)

Yksi lempparikirjailijoistani Tommy Hellsten kirjoittaa Ajan takaa-kirjassaan näin:
"Jos hiukan yksinkertaistetaan, on olemassa kahdenlaisia ihmisiä:
heitä, jotka henkensä kaupalla laskevat koskessa, kolhiintuvat kiviin, kastuvat ja ovat
hukkua kanootin kaatuessa, ja heitä, jotka huutavat rannalla ohjeita, tietävät paremmin,
kritisoivat ja jopa halveksuvat koskessa kolhiintuvia.
Toisin sanoen on olemassa ihmisiä, jotka elävät, ja ihmisiä, jotka eivät itse elä vaan
kritisoivat niitä, jotka elävät.

Jälkimmäiset tyytyvät hengissä selviytymiseen, kun taas edelliset ottavat riskejä
ja ryvettyvät. Edelliset viettävät koskesta selviydyttyään riemujuhlaa, 
kohottavat maljan elämälle ja onnistumiselleen.
Jälkimmäiset seuraavat juhlamenoja syrjästä,
vähättelevät niitä ja toteavat, että paljon melua tyhjästä."

"...Miksi monet juuttuvat turvallisuuteen ja luovat tulevaisuutta,
joka onkin yhä enemmät menneisyyttä?
Miksi emme uskalla astua tyhjän päälle,
pudota kuiluun ja eksyä tulevaisuuteen, joka on täysin erilainen kuin menneisyys?
Miksi piilotamme leiviskämme, kaivamme sen maahan ja 
varmistamme, ettemme vain menetä sitä, mitä olemme onnistuneet saamaan?

Kyse on kahdesta ihmisen perustarpeesta - vapaudesta ja turvallisuudesta - joiden välillä tasapainottelemme vaihtelevalla menestyksellä."

"...koskessa kolhiintuvat vain ne, joilla on varaa kolhiintua.
Heidän ihmisarvonsa ei ole kiinni virheistä tai erehtymisen pelosta.
Heidän ihmisarvonsa perustuu siihen, että he elävät rakkaudessa."

Haluaisin siteerata kirjaa enemmänkin, 
mutta etsikää kirja käsiinne jos haluatte lukea lisää.
Suosittelen ehdottomasti! :)
Tänään paistettiin munkkeja ja oltiin ihanilla Minni synttäreillä ja huomenna
jatkamme juhlintaa Helinä-keiju synttäreillä
Viikonlopullekin osuu kaksi sankaria ja illanistujaisia ystävien kanssa.
Yritin jonkin sortin herkkulakkoa,
mutta nyt en kyllä pysty mitenkään ;)

Juhlitaan täysillä, herkutellaan ja nautitaan elämästä!
Hauskaa vappua teille kaikille,
Anne

40 kommenttia:

 1. Tässä kaikessa on vain yksi juju; raha. Voisi melkein sanoa, että se kellä sitä on, voi/uskaltaa hypätä välillä tyhjän päälle ja edetä kohti unelmia. Ne, joilla sitä ei ole, joutuu elämään sitä "tavallista" arkea ja tyytyä unelmointiin.

  Minäkin haluaisin vaikka mitä, mutta miten? Töitä on vain tehtävä klo 8-16, jotta lapset saavat vaatteet, harrastaa ja saisivat suht kivan elämän. En mä vaan voi heittäytyä mihinkään ja antaa unelmien viedä. Kuka sitten maksaisi laskut ja ostaisi ruuan pöytään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ei saisi "jumittua turvalliseen"? Elin tasapainottoman lapsuuden ja nyt aikuisena rakastan turvallista ja ehkä toisen mielestä tylsääkin arkea. Olemme hyvätuloisia ihmisiä, silti emme toteuta sitä elämää mikä tuntuu olevan nyt suorastaan muotia kun "heittäydytään" millon mihinkin. Todellakin kannustan sihen jos se tosiaan on se unelma ja rahallisestikn vielä mahdollista. Hienoa kun perheenne saa unelmat toteen, ihan kaikki eivät sellaista kuitenkaan toivo. Itse elän nimenomaan omaa unelmaani, sitä mistä jo lapsena unelmoin. :)

   Kaikkea hyvää! :)

   Poista
  2. Uskallan väittää vastaan! Me olemme juuri kuukauden sisällä muuttamassa Suomesta Irlantiin ja emme todellakaan ole varakkaita. Päinvastoin :) pienestä palkasta ja kotiäidin kodinhoidontuesta/äityrahasta olemme säästäneet parin vuoden ajan, että sopivan työn tullessa kohdalle (miehelleni) voimme kipsuinemme ja kampsuinemme lähteä. Viisihenkinen perhe meilläkin ja koko prosessi on ihan valtava koitos, mutta motivaationa nimenomaan 'parempi elämä' meille ja meidän perheelle. Vapautta, luontoa ja puitteet sellaiselle arjelle, mitä Suomessa emme koskaan pysty saavuttamaan. Taustatyötä toki täytyy tehdä aivan valtavasti, mutta kyllä se silti on mahdollista. Ja sitten juuri Annen sanojen mukaan sellaista luovaa hulluutta ja riskin ottoa. Mukavuusalueelta poistumista.

   Toivon, että ihmiset kuitenkin sielä ruudun toisella puolen muistavat, että Etelä-Ranskassakin taatusti eletään aivan tavallista arkea laskunmaksuineen ;)

   Kiitos Anne sitaateista tuosta Hellstenin kirjasta. Täytyy tosiaan etsiä se käsiin, sen verran upposivat sanat juuri nyt tässä hetkessä. Meillä tosiaan muutto tapahtuu jo ihan näillä näppäimillä ja stressi ja jännitys on aivan valtava, mutta kyllä tämä tästä. Kuukauden päästä voi jo toivottavasti hengähtää hymyillen kahvikuppi kädessä ja todeta "ihan hyvinhän kaikki lopulta meni " :)

   Poista
  3. Minä lähdin myös taskussani £100 ja onnistuneesti tein Englannista kodin itselleni 4 vuodeksi. Ei siihen rahaa tarvita, vain uskallusta ja heittäytymistä. Palasin Suomeen, koska iski koti-ikävä ja täällä vasta köyhä olinkin! Nyt taas menojalkaa kutittaa... "Sisko tahtoisi jäädä mutta moottoritie on kuuma." Tsemppiä.kaikille unelmien perässä uskaltaville :) t.A 32v.

   Poista
  4. Lähdimme perheen kanssa töitä tekemään ulkomaille, mitään ylimääräistä rahaa meillä ei ollut. Ulkomailla asuessamme olemme tavanneet paljon suomalaisia ihmisiä, ketään erikoisen rikasta emme ole tavanneet. On hiukan hassu juttu että joillakin ihmisillä on pakko olla jokin tekosyy ( anteeksi vain), miksi he eivät voi lähteä ulkomaille. Tarvitaan vain rohkeutta.

   Selvästi raha ei ole syy. Uskaltaminen on. Lämpöä ulkona on nyt 26 astetta ja lapset syövät aamiaista puutarhassa. Ai mikä koti-ikävä?;)

   Poista
  5. Täysin samaa mieltä, ne joilla on rahaa, ei haittaa jos se kanottii menee koskessa rikki, kun tietää, että aina voi ostaa uuden. Mutta me, joilla rahaa ei ole, hukkuu siihen koskeen, koska uutta kanottia ei ole vara ostaa. Näistä sanoista huolimatta toivon sydämeni pohjasta Annelle ja perheelle ihanaa ja valoisaa tulevaisuutta <3

   Poista
 2. Tuo sitaatti on kyllä niin totta! Suurin osa ihmisistä varmasti haaveilee isoista ja elämää muuttavista asioista, mutta harva uskaltaa niitä tavoitella. Ja niitä jotka uskaltaa elää ja tavoitella unelmiaan, on niin helppo arvostella ja kadehtia... Minä ainakin nostan teille hattua rohkeasta ratkaisusta ja toivotan kaikkea hyvää uusiin tuuliin! <3

  VastaaPoista
 3. Viisaita sanoja,juuri näin se on,täysillä kuuluukin mennä ja katsoa mitä kaikkea ihanaa elämä antaa!! Ihanaa sitten vanhana keinutuolissa muistella,kaikkia elämän "retkiä" :))
  Hauskaa Vappua!!

  VastaaPoista
 4. Kuinka osuvaa pohdintaa. Osui ja upposi. Myös minä pohdin haaveiden ja unelmien toteuttamisesta omassa blogissani askeleita elämässä. Ihanaa Vappua teidän perheeseen! ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanan positiivinen kirja! Tottahan tietenkin sekin,että kaikki ei halua elää sellaista " huoletonta" arkea vaan enemminkin tuttua ja turvallista. Itse olen niin isänmaallinen, että borta bra men hemma bäst! mukavaa ja avartavaa matkustella, mutta ihana palata omien rakkaitten pariin ja synnyinseuduilleen. Meitä on moneen junaan! Kritiikkiä saa ja pitää esittää.Jokainenhan käsittää sen omalla tavallaan.Aurinkoista vappua ja iloitkaamme pienistäkin asioista elämässämme :)

  VastaaPoista
 6. Olipa vallan mukava aloittaa päivä näihin sanoihin!!! On niin paljon ihmisiä jotka kateellisena katsovat vierestä kun eivät itse uskalla ja sitten suorastaan pilkkaavat niitä jotka ovat rohkeita omassa elämässään, se on surullista... Myöskin se että ihmiset pitävät parempaa huolta muiden asioista kuin omistaan...mutta ihanaa että on ihmisiä jotka kulkevat omia polkujaan, ovat iloisia ja rohkeita, ottavat askelia tuntemattomaan ja saavat elämästä irti kaiken mahdollisen <3 Oikein ihanaa vappua sinun perheelle!!!

  VastaaPoista
 7. Ei se raha estä unelmiaan toteuttamasta. Tai no, riippuu kai unelmista :D
  Minä totautan omia unelmiani tällä hetkellä, vaikka hulluksikin on moitittu. Tosin pienellä rahalla ja varmaan monen mielestä näissä jutuissa ei ole mitään ihmeellistä. Mutta minulle on :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kauniita kuvia <3 ja viisaita sanoja!!!

  Mukavaa vappupäivää!

  VastaaPoista
 9. Ei kai kellään oikeasti voi olla niin että kaikkiin unelmiin tarvittaisiin hirveästi rahaa? Kyllä mäkin rahaa saisin palamaan vaikka mihin, mutta vaikka unelmoin realistisesti tämänhetkisen tilanteen mukaan, keksin paljon asioita joita tavoitella. Esim. tällä hetkellä espanjan opiskelu :) Mulla esteenä on enemmänkin juuri itsetunnon puute ja kateellinen olen joskus ihmisille joilla on paljon ystäviä. Noita asioita koitan jatkuvasti työstää. Koulutuskin on Suomessa ilmaista, joten aika lailla olen itse pystynyt asioihini vaikuttaa.

  Mutta siis ihana kuulla teidän onnesta ja mielenkiinnolla odotan tulevia postauksia! Kiitos myös inspiroivasta blogista ja että jaksat tänne säännöllisesti kirjoitella. Kirjasuositukset on kiva lisä :)

  VastaaPoista
 10. Loistavia siteerauksia. Helposti jäisin siihen ehkä hieman tylsään, mutta todella turvalliseen tilaan. Onneksi minulla on kuitenkin puoliso, joka on enemmän tuota heittäytyjä tyyppiä ja on pakottanut minutkin hieman omien mukavuusrajojen ulkopuolelle. Ilman sitä oman itseni ulkopuolelta tullutta sysäystä olisi jäänyt monen monta upeaa kokemusta toteuttamatta. En varmasti olisi koskaan lähtenyt maailmanympärimatkalle tai käynyt niissä muissa upeissa kohteissa, joissa olemme matkustaneet.

  En tiedä olisinko onnettomampi ilman noita kokemuksia. En välttämättä, mutta koen elämäni olleen rikkaampi niiden myötä.

  VastaaPoista
 11. Sinkkuna haaveilin/toteutin pieniä ja suurempiakin unelmia. Nyt perheellisenä ja opettajana arvostan suomessa peruskoulutusta niin paljon, että ei tulisi mieleenikään laittaa lapsia muualle maahan kouluun. Lomailemme toki edelleen, mutta iäkkäät vanhempamme/isovanhempamme joita lapset suuresti rakastavat ovat osa meidän joka päiväistä arkeamme.Haluamme ja toivottavasti saamme nähdä ja nauttia heistä vielä pitkään.Rakastan arkeamme turvallisessa ja vapaassa maassa, mutta ehdottomasti kenestä tuntuu niin uusien tuulin vietäväksi täysin purjein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansainväliset koulut maailmalla ovat suurelta osin todella tasokkaita, ja koulunkäynti on varmasti rikkaampaa, kun ystävät tulevat jokaisesta maailman eri kolkasta.
   Kaikkea hyvää muuttoon ja valmisteluihin! Edessä on upea seikkailu!
   terveisin, kolmen lapsen äiti Etelä-Kiinan meren rannalta

   Poista
 12. Ihanaa tekstiä, menen heti lainaamaan tuon kirjan. On niin totta, että on niitä, jotka tekee ja niitä, jotka kritisoi. Enemmän kuin rahan puutteeseen, ihmisten unelmien toteuttaminen kaatuu rohkeuden puutteeseen. Eikähän kaikkien tarvitse lähteä muualle unelmaansa toteuttamaan, voi sen tehdä kotonakin: pieniä muutoksia, päivä kerrallaan, omien voimien mukaan, päämäärä mielessä. Tai sitten vain nauttia siitä, mitä jo on. Innolla odotan minäkin postauksia ranskalaisesta elämästänne. Sitä vain mietin, miten maltatte jättää kauniin kotinne!

  VastaaPoista
 13. Tosiaankin, raha, se on kaiken juju kuten ensimmäinen kommentoija sanoi. En ole kateellinen, enkä ivaile kun joku pystyy toteuttamaan unelmiaan. Päinvastoin, olen iloinen kun joku pystyy elämään unelmiensa elämää.
  Minulle raha on todellakin esteenä. Saan työttömyyskorvausta 500 e/kk. Töitä ei vain löydy vaikka koulutusta on. Työpaikat menevät nykyään suhteella sukulaiselle tai tutun tutulle.
  Tuolla rahalla ei unelmia toteuteta. Saa olla tarkkana, että pystyy maksamaan laskunsa. Onneksi minut on kasvatetu säästäväiseksi. En tuhlaa turhaan. Pystyn elämään tuolla rahalla, koska menoni ovat pienet. Riittää kun saan ruokaa ja laskuni maksettua. Vaatteita ostetaan todella harvoin. Tänä vuonna ei ole mennyt vielä senttiäkään vaatteisiin ja toivottavasti ei koko vuonna.

  VastaaPoista
 14. Niin onhan Se totta,että raha mahdollistaa,on Se vaikea ison velkataakan. Ja pienten tulojen kanssa alkaa toteuttaa unelmiaan,ratkaisu olisi ottaa lisää lainaa mutta siihen en uskalla.kyllä perheen etu menee unelmien edelle..ideoita ei puutu,rahotus vaan.

  VastaaPoista
 15. Minä etsin käsiini Hellstenin Ajan takaa -kirjan joku aika sitten. Sitä siteerattiin muistaakseni tässä blogissa vastaukseksi kysymykseen miten joku ihminen ehtii niin paljon. (En nyt löytänyt sitä kohtaa blogista, mutta muistelen että täältä sen luin.) Minusta se oli niin osuvasti ilmaistu. Ajatus oli jotain siihen suuntaan, että keskittyy siihen mikä on itselle tärkeää ja tekee niitä asioita sydämellä ja paneutuen. Ehkä siinä mainittiin luovuudestakin jotain. Itselleni mieleenpainuvin kohta kirjassa oli se, miten Hellsten kuvaa ihmisten itse tekemää kiirettä. Maapallo lipuu hiljalleen yksinään avaruudessa. Sillä ei ole kiire minnekään. Pienet ihmiset sen pinnalla ovat keksineet, että heillä on kiire jonnekin... Kannattaa lukea kirja, itse palaan siihen aina välillä uudestaan.

  VastaaPoista
 16. Hyviä sanoja, pisti miettimään sitä, millainen haluaa olla ja millainen sitä oli ennen nykyistä elämäntilannetta.

  VastaaPoista
 17. Ihania kuvia ja vau, mikä kakku!

  VastaaPoista
 18. Tulee ihan omat ulkomaille muuttoajat mieleen:) Itse muutin reilu 15 vuotta sitten pois suomesta. Mukana yksi matkalaukku ja avoin mieli. Mikä ihana aika! Mulla oli suomessa isossa kaupungissa vanhassa talossa oma unelma kaksio ja ulkomailla odottamassa 1 huone(erittäin kirjavasti sisustettu) ja yhteiset (homeiset)peseytymistilat. Mutta arvaas mitä, ei haitannut mitään:) Yksin maassa, jonka kieltä olin kyllä koulussa oppinut, mutta käytännössä en sitä juuri osannut ja ensimmäinen tunne oli vain suuri vapaus(vaikken kyllä missään vankilassa suomessa elänyt ;) Ihana olotila, jos sen pystyy näin kokemaan. Ajattelin silloin, etten ole tullut tänne kertomaan kuinka asiat ovat paremmin meillä suomessa vaan oppimaan uuden kulttuurin ja koen siinä onnistuneeni. Monenmoista on vuosiin mahtunut, löytyi mies, sain ihanat lapset, uusia työpaikkoja ja asutaan me aika ihanassa talossakin:)

  VastaaPoista
 19. "Miksi ei saisi "jumittua turvalliseen"? Elin tasapainottoman lapsuuden ja nyt aikuisena rakastan turvallista ja ehkä toisen mielestä tylsääkin arkea. Olemme hyvätuloisia ihmisiä, silti emme toteuta sitä elämää mikä tuntuu olevan nyt suorastaan muotia kun "heittäydytään" millon mihinkin. Todellakin kannustan sihen jos se tosiaan on se unelma ja rahallisestikn vielä mahdollista. Hienoa kun perheenne saa unelmat toteen, ihan kaikki eivät sellaista kuitenkaan toivo. Itse elän nimenomaan omaa unelmaani, sitä mistä jo lapsena unelmoin. :)"

  Niin, sinulle "jumittuminen turvallisuuteen" olisi tarkoittanut juurikin sitä, että olisit aikuiselämässä jumittunut tasapainottomaan elämäntapaan, lapsuuden kaavojen toistamiseen. Siitä irti taisteleminen vaatii rohkeutta! Näin minä siis luulen Hellstenin ajattelevan (en tiedä olenko oikeassa :)). Olet valinnut uuden elämäntavan eli astunut epämukavuusalueelle, minkä seurauksena tunnet itsesi onnelliseksi, ja se on mahtavaa!

  Ja rahasta: Lähes jokainen meistä kokee joskus aikoja, jolloin raha on esteenä joidenkin unelmien toteutumiselle. Siksi unelmat ovat hyviä koetinkiviä sille, mikä on suhtautumisemme rahaan. Ne voivat katkeroittaa tai saada meidät ponnistelemaan yhä kovemmin tavoitteita kohti.

  VastaaPoista
 20. Kiitos Anne! Luenn blogiasi ja itken, olen yli 40 ja raskaana. Onneni kukkuloilla. Rannalla huutajia rittää enemmän kuin tarpeeksi :)

  Tajusin kun luin blogisi kuinaka monta koskea on laskettu, kuinka monta kolhua on takana, mutta olen jo niin monta kertaa saanut viettää riemujuhlaa!! En pärjännyt koulussa, lähtökohdat huutajien mielestä oli huonot ja kas olen tällä hetekellä hyvin palakatussa työssä. Kyse on asenteesta, sillä selätetään niin raha- kuin muutkin huolet. Lähtökohtaisesti ihminen voi hävitä vain itselleen.

  Kaikkea hyvää Teille!

  VastaaPoista
 21. Oikein paljon onnea ja menestystä valitsemallenne tielle! :) Mielestäni on aina yhtä ihailtavaa kuulla, kun ihmiset konkreettisesti toteuttavat haaveitaan: olivat ne sitten toisille pieniä tai suuria. Itse olen asunut Aasiassa vajaa puoli vuotta, mutta koen senkin jo antaneen minulle huimasti uusia näkökantoja ihan perusarkeen, jopa valitsemalleni työuralle. Kyse harvoin on mustavalkoisesta vastakkain asettelusta tai "paremmuudesta" suuntaan tai toiseen (senhän todistaa jo tämä Sinun blogsikin, jonka perusteella olette eläneet aika unelmahetkiä juuri täällä Suomessa pääosin!), vaan se e-r-i-l-a-i-s-u-u-s siinä on rikkautta. Olisi ikävää, jos kaikki ihmiset ja kulttuurit olisivat veistetty samasta puusta, tätä mieltä on ainakin yksi erityispedagogikko ;)

  VastaaPoista
 22. En usko, että yksin raha tai halu tehdä jotain yksistään mahdollistaa mitään. Se on monen asian summa. Se millaiset lähtöähtökohdat elämään on saanut vaikuttaa pitkään.
  Itseluottamus, hyvä taloudellinen tilanne perheessä josta on hyvä ponnistaa omaan elämään.
  Sekin vaikuttaa millaisen kumppanin saa.
  Jokatapauksessa onnea matkaan. :-) Meidän perheellä olisi halua, mutta ei taloudellisesti mahdollista muuttaa mihinkään. Kyllä siitä kuluja syntyy sen verran. Ken tietää. Ehkä jonain päivänä...

  VastaaPoista
 23. Meillä kaikilla on samat mahdollisuudet,me käytämme päivämme ja elämämme kovin erilaisiin asioihin... Pelkästään asenne,näemmekö sen mitä olemme saaneet vai mitä meiltä puuttuu,vaikuttaa paljon elämänasenteeseemme.

  Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 24. Viisaita sanoja ja ajatuksia! Olette rohkeita,ihania ihmisiä! Uskaltakaa elää <3 aina riittää kateellisia,niistä ei kannata välittää ;)

  VastaaPoista
 25. Ihanaa kun uskallatte elää ja toteuttaa unelmianne! Kaikkea hyvää <3

  VastaaPoista
 26. Blogisi on ihana ja todella inspiroivaa on seurata sitä..
  Mukavaa ja rentoa muuttomatkaa ....
  Minne te ne kanit laitatte muuttonne ajaksi vai pääsevätkö ne mukaanne?
  Kaikkea hyvää !
  tv.muutosta myös haaveileva

  VastaaPoista
 27. Mitä Anne tarkoitat tällä heittäytymisellä? Heittäytymistä asumaan uuteen maahan, kaupunkiin vai kenties uuteen harrastukseen, irtisanoutuminen työstä josta ei pidä, jättämällä ei-niin-samalla-aaltopituudella oleva puoliso vai mitä? Onhan se toki hienoa heittäytyä uusiin asioihin miettimättä lopputulosta, mutta valitettavasti perheellinen ei voi elää niin, etteikö miettisi seurauksia. Minun mielestäni on todella itsekästä heittäytyä omien mielihalujen mukaan ottamatta huomioon omaa perhettä. Kyllä minä esimerkiksi mietin muuttoa toiseen kaupunkiin, aivan vain vaihtelun vuoksi. Mutta on pakko ottaa huomioon lapset (he ovat juurtuneet tälle asuinseudulle, mitä jos toisessa kaupungissa he eivät löydä paikkaansa), puoliso (haluaako hän muuttaa, mitä jos ei halua), raha (onko töitä uudessa kaupungissa). Kyllä minun mielestäni asioita on ihan hyvä pohtia loppuun saakka, jotta ei tarvi tulla maitojunalla takaisin.

  Kivaahan se totta tosiaan olisi heittäytyä, mutta järjellä ajatteleminenkaan ei ole pahasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä perusteella päättelet, etteikö ko. pariskunta olisi yhdessä pohtinut asiaa useammalta kantilta ja tehnyt tämän ratkaisun myös yhdessä - ja ihan järjellä ajatellen?! Tuskinpa noin suuri maisemanvaihdos tapahtuu vain yhden perheenjäsenen "mielihalujen" mukaan.

   Poista
  2. Enpä tietenkään tarkoittanut juuri Annen päätöksiä sinällään, vaan tuota toisia halveksivaa aloitusviestiä, joka on taas niin yksioikoinen näkemys asioista.

   Poista
 28. Ajatuksia herättävä kirjoitus Helssteniltä. Minäkin helposti pistän rahattomuuden piikkiin monta asiaa, ja vaikuttaahan se moneen asiaan minkä vain toinen saman kokenut ymmärtää - mutta jos oikein tutkiskelen itseäni, niin mikä minua estää heittäymästi vastaavaan elämänmuutoseen kuin Niemisen perhe... Rohkeuden puute. Toki syitä on monia ja tärkeitä nekin, mutta rohkeudella on kaikki esteet voitettavissa. Hellsten on siinä mielessä oikeassa, että rohkeuden voittaminen tuo tyydytystä elämään; oli se sitten harrastukseen (esim kiipeily, koskenlasku) liittyvää, esityksen aiheuttaman jännityksen voittamista, puhumista vieraalle ihmiselle tai muuttoa ulkomaille. Pääasia on, etttä edes toisinaan astuu oman mukavuusvyöhykkeensä ulkopuolelle, ei tavalla väliä. Toivotan Annen perheelle todella kokemusrikkaita vuosia ja onnellisuutta, ennen kaikkia Jumalan siunausta, varjelusta ja johdatusta! Taivaan Iskän johdattamana varmasti menettekin <3

  VastaaPoista
 29. Öh ja sitten on myös heitä jotka nauttivat ihan paikallaanolemisesta ketään sen kummemmin kritisoimatta. Ei toisten ulkomaamuutot kiinnosta kaikkia että tarvitsisi ihan kritisoida. Olen aidosti onnellinen jos joku toteuttaa unelmansa joka on ulkomaille muuttaminen, en tosiaan lähde kritisoimaan. Sitä kritisoin, jos maristaan kotona möksäämässä, etttä haluaisi tehdä mutta ei tee. :D

  Ihanaa muuttoa teille. :)

  VastaaPoista

On kiva saada teiltä lukijoilta kommentteja! :)