torstai 24. tammikuuta 2013

Kirjoja

Kirjojen suurkuluttajia ollaan koko porukka.
Lapset ovat innoissaan aina, kun käydään kirjastossa vaihtamassa kirjapinot uusiin. 
Päivisin jompi kumpi meistä vanhemmista lukee lapsille jossain välissä kirjoja ja 
iltasaduiksi luetaan isommille lapsille joko yhteinen satu tai molemmille omat.
Itsellekin mukava hetki on illalla rauhoittaa tilanne,
ottaa mussukat kainaloon ja lukea rauhassa satuja.
Poika haluaa yleensä iltasaduiksi kuvakirjoja 
(Mikko Mallikas, Franklin, Babar, Mauri kunnaksen kirjat, ym.)
 ja ekaluokkalaisen suosikkeja ovat
 Astrid Lingrenin sadut joissa on siellä täällä vain muutama mustavalkoinen kuva.
Koululainen lukee pienemmille oma-alotteisesti kirjoja päivisin,
pieninkin hakee kirjoja ja menee sohvalle isosiskon syliin kuuntelemaan satua.

Jos meillä on välillä kotona epäilyttävän hiljaista, 
niin yleensä lapset ovat silloin nenät kiinni kirjoissa.

Isabelilla on lattialla koreissa kuvakirjat, joita hän selailee päivisin vähän joka välissä
ja levittelee niitä ympäriinsä.
Luukkukirjat on nyt just hänen mielestään kaikista parhaita.
 Tyttö sanoo innoissaan "kukkuluuruu!" jokaisella luukun avaamisella :)
Olen tehnyt pehmoisen kirjan, johon laitoin lapsille läheisten ihmisten kuvia ja tuttuja lemmikkejä.
Tulostin valokuvat kirjakaupoista ostettaville silityskuva-arkeille.
Silitin kuvat kiinni valkoisesta kankaasta siksak-saksilla leikattuihin sivuihin.
Kannet on tehty laittamalla kankaiden väliin pahvi ja 
ompelemalla koko komeus kiinni neulalla ja langalla niin, 
että sivut jäävät kansien väliin.

Tällaisen voi tehdä vaikka perhepiirissä vauvalahjaksi,
pysyy pienillä sukulaisten nimet ja kasvot muistissa :)

Me aikuiset luetaan aika paljon iltaisin kaikenlaisia elämänhallintaan liittyviä kirjoja ja 
sellaisia elämänmyönteisiä tsemppauskirjoja :)

Tällä hetkellä minulla on kesken
joululahjaksi saatu Tom Lundbergin kirja 'Avain- Luovuus, ilo ja uudistuminen'.
Hyviä ajatuksia koko kirja täynnä.

Toinen kirja jota luen tämän toisen kirjan rinnalla on 'vähemmän on enemmän elämässä'-kirja.
Viimeisin kirja on hyvä innostamaan vaikkapa kevätsiivoukseen tai 
muuten vain elämän ja kodin järjestelemiseen :)
Suosittelen molempia!
Hyväksi todetut kirjat jatkavat matkaansa meiltä yleensä lainalle ystävien luo
ja kirjat meillä tilataan useimmiten adlibriksesta.
Tällainen lukutoukkapostaus tällä kertaa :)
Minkäslaisia kirjoja te luette? Onko jotain kirjoja, joita suosittelisitte?

Mukavaa viikon jatkoa!
Anne

39 kommenttia:

 1. Luen paljon, pääasiassa romaaneja. Jude Deveraux, Nora Roberts, Sandra Brown, Linda Howard.. Jude Deverauxin kirjoja oon lukenut jostain yläasteelta asti uudelleen ja uudelleen, niitä voisin suositella :)

  VastaaPoista
 2. Voi, lähes mikä tahansa suomen kielinen kirja saa jo uteliaan innostuksen aikaiseksi. Suomen kielisistä kirjoista on jatkuva pula :)

  VastaaPoista
 3. Onko tuossa hyllyssä teidän kaikki kirjat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoja on vähän missä sattuu pinoilla. Makkarissa on jonkun verran kirjoja ja kellarissa toinen mokoma. Lasten huoneisiin ja yläkertaan kulkeutuu myös pinoja. Joten ei tässä ihan kaikki ole, mutta ehkä suurin osa. :)

   Poista
 4. Olen itse tosi huono kirjojen lukija, joten täytyy kunnostautua, kun aikanaan aloitan niiden lukemisen pienelle prinsessallemme :)

  VastaaPoista
 5. Jos haluat Anne lukea hyviä romaaneja, joissa sopivasti uskoa, romantiikkaa ja historiaa, niin suosittelen tutustumaan Judith Pellan tuotantoon. :) Suomeksi on ilmestynyt kaksi sarjaa: 4-osainen Tuulen taistelukentät sekä 7-osainen Vallankumouksen vuosisata. Tuulen taistelukentät on noista parempi ja mukaansatempaavampi, mutta jälkimmäinenkin on hyvä. Jälkimmäisessä vaan kolmessa ensimmäisessä osassa on mukana toinen kirjoittaja, jonka huomaa siinä, että kerronta ei ole niin mukaansa tempaavaa :) Englanniksikin löytyy useita teoksisa. Itse sain lahjaksi yhden, mutta teksti oli minulle liian haasteellista :D Mutta että jos kaipaat laatulukemista, niin uskallan suositella. Ainoa "ongelma" etenkin tuossa Tuulen taistelukentät -sarjassa on se, että lukemista ei meinaa malttaa lopettaa...

  Terkuin, Eeva

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo itse tehty kangas-kuvakirja! Aion käyttää idean! :) Meidän vuoden ikäinen tykkää luukkukirjoista todella paljon tällä hetkellä. Parhaimpia ovat äänelliset luukkukirjat. Niitä hän jaksaa vaikka kuinka kauan katsella yksinäänkin. Jos ihan lukemaan alan lapselle, tykkään lukea Mäkelä kustannuksen kuvakirjoja. Niissä on kauniit kuvat ja kivat tekstit. Erityisesti pidän runomuotoon kirjoitetuista tarinoista. Itse en lue mitään, paitsi nyt suosituksesta jonkun, kuten esim. Yösyöttö ja Tarhapäivä, mutta tykkäsin molemmista kovin, oikein ahmin ne, ja jäin kaipaamaan mitä Antti Pasasen elämään nyt kuuluisi, jos vielä jatko-osa tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tykkäsit ideasta :) Äänelliset kirjat ovat kyllä lemppareita kans, jotka unohdin mainita. :) Mäkelä kustannuksella on kyllä kaikkia kivoja kirjoja <3 Kiitos kirjavinkeistä sinullekin!:)

   Poista
 7. Toi on ihanaa. Meillä luetaan kanssa paljon:)

  VastaaPoista
 8. Meillä luetaan myös paljon. Etenkin lasten kirjallisuutta. Aikuisten kirjat jääkin sitten vähemmälle, kun aikaa ei yksinkertaisesti riitä omaan ihanaan lukunautintoon. Viimekesänä tuleva tokaluokkalaisemme luki lähes 5000 sivua 3 kk:ssa kirjaston lukevin lomalainen -kisaan. Lukudiblomikirjat menikin sitten parissa päivässä että hujaus. Omaan Neulanhaltija -blogiini on tulossa tämän päivän postaukseen myös pari kirjavinkkiä. Käy kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 9. Mahtava idea tuo pehmeä kirja!
  Meillä luetaan vähän vaihtelevalla menestyksellä. Pojalle ollaan luettu ihan pienestä vauvasta asti, ja nykyään 4-vuotiaamme lukee myös itse. Välillä on pitkiä taukoja kun iltasadut ei kiinnosta, välillä pitäisi aina lukea. Välillä poika taas haluaa vuorostaan lukea mulle.:)
  Itse luen lähinnä kesäisin ja lomilla, nyt luen koiranpentumme takia koiran koulutusoppaita.

  VastaaPoista
 10. Meillä luetaan myös paljon,mutta tällä hetkellä oikeastaan vaan lastenkirjoja. Kun kotona on kirjoja saatavilla,lapset ikään kuin kasvavat lukukulttuuriin. Esim.meidän isommat pojat (12v ja 9v) lukevat joka ilta sängyissään ennen nukkumaan menoa. Monesti on useampikin kirja kerralla kesken ja pinossa yöpöydällä ;-) Siinä vaiheessa kun isot alkoivat lukea itse kirjoja,ostin heille lukupäiväkirjat,joihin merkkaavat minkä kirjan ovat lukeneet ja milloin. Niihin on myös kiva palata myöhemmin. Olemme myös viettäneet mm.sadan kirjan juhlaa ;-) säilyy lukumotivaatio yllä,vaikkei lukemaan oo kyllä tarvinu pakottaa ;-) Kesälomalla toteutamme myös "lukuprojekteja". Tunnustaudun itse erityisesti lastenkirjafriikiksi. 3v valitsee pitkälti kuvakirjoja,mutta myös pidempiä kirjoja. Tällä hetkellä luemme Kolmea iloista rosvoa,seuraavaksi toivoi Peppiä. Rinnalla kulkee päivittäin mm. Kunnaksia,Mimmi-lehmiä,Viiruja ja Pesosia jne. 1v: n kanssa katsellaan katselu- ja luukkukirjoja. Mekin ollaan viime aikoina käytetty Adlibrista.

  Kiva postaus :-)

  VastaaPoista
 11. Hei! Kuvakirja idea on kerrassaan mainio. Mietin jos laittaisin levyvanua sivujen väliin niin voisi pestä tarpeen vaatiessa koneessa. Myös meillä luetaan paljon. Tällä hetkellä 4- ja 6- vuotiaiden poikien mieleen Eduard Uspenskin Fedja-setä sarja jonka olemme lukeneet pian kokonaan. Kiitos kerrassaan ihanasta blogista jota pidät, pidän paljon ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä idea tuo levyvanu. Kannattaa laittaa kyllä sitä, niin saa pestyäkin kirjan :) Kiitos kirjavinkistä!

   Poista
 12. Aivan mahtava idea tuo itsetehty kirja ja miten ihana muisto siitä lapselle jää. Blogisi on todella inspiroiva, ei voi muuta sanoa :)

  VastaaPoista
 13. Hei, Tykkään paljon tästä nykyisestä blogin ulkoasusta, mutta jostain syystä fontilla kestää kovin kauan latautua. Ensin on perusfontti isolla, sitten "comic sans" fontti isolla pitkään ja vasta sitten vaihtuu tuo nätti pieni fontti kun päivitän sivun. Mistäköhän johtuu? Kuvat kyllä latautuu heti.

  Muuten tykkään kyllä blogistasi paljon ja joistain projekteistasi olen saanut omaankin kotiin inspiraatiota. Itse olen ollut kovin laiska päivittämään blogiani viime aikoina, mutta tervetuloa silti kurkistamaan :) www.sydanmaami.blogspot.com. Tarkoitus on kyllä aktivoitua ja saada vähän elämää blogiin nyt kun joulun työkiireet on tasoittuneet tavalliseen arkeen.

  Vielä kirjoista sen verran että innostuin kyllä lukemaan tuon Vähemmän on enemmän elämässä -kirjan. Arkeen voisi olla hyvä saada erilaisia vinkkejä ja uutta näkökulmaa. Pitkään aikaan en ole lukenut lähes mitään (lastenkirjoja lukuunottamatta) mutta nuorempana luin paljonkin. Ruotsiksi pääasiassa, se kun on toinen äidinkieleni.

  VastaaPoista
 14. Meidän perhe on myös kirjojen suurkuluttaja. Kirjastossa saatetaan käydä jopa parikin kertaa kuussa ja mukaan lähtee aina iso kassillinen kirjoja. Vanhin poika on oikein himolukija minun lisäkseni, myös nuorimmaiset kuuntelevat ja katselevat mielellään satukirjoja. Lukeminen on ihana harrastus ja rauhottaa kummasti illalla hulina-päivän jälkeen :)

  VastaaPoista
 15. Kun lapseni olivat pieniä, suosikkina oli Viiru ja Pesonen.
  Ihanat hiukset pikkuisella.

  VastaaPoista
 16. Voi miten suloinen kiharapää tuo pienimmäinen muksu. :) Meillä luetaan myös. Ekaluokkalaisen suosikkeja ovat Aku Ankat, 5 vee lukee itsekseen kuvallisia satukirjoja, omat lapsuudenaikaiset kirjakerhokirjani ovat meillä kovassa luennassa. 2-vuotias tykkää eniten siitä, että kirjasta kerrotaan vapaamuotoisesti kuvista, hän ei halua jämähtää valmiiseen kerrontaan. Vauva lähinnä imeskelee kirjojen sivuja jos pääsee niihin käsiksi, mutta on hänelläkin oma pehmokirjansa. Ääneen luetuista pidemmistä kirjoista lapset ovat tykänneet A. Lindgrenin tuotannon lisäksi Riikka Jäntin Vaahteratuvan väestä kertovista kirjoista.

  VastaaPoista
 17. Hei Anne, ihana postaus, uusia kirjasuosituksia on aina kiva saada! :) Muutenkin aika söpö tämän blogisi uusi ilme!

  VastaaPoista
 18. luen VOIMA- kirjaa sellanen punainen pieni. todella hyvä jos haluaa ajatella positiivisemmin!!

  VastaaPoista
 19. Meillä maanantai on aina kirjastopäivä. :)

  Kiitos kirjavinkistä, tuo toinen onkin jo luettu pariin otteeseen läpi. Kaikki suosittelemasi kirjat ovat olleet tosi hyviä, eli lisää vaan vinkkejä kiitos!
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista

 20. Moikka!
  Täällä ollaan kanssa lukutoukkia,ja samoja kirjoja myös on lapsille luettu ,kun tuossa muut ovat luetteloineet.Huomasimme ,että vilkkaat lapsemme saa hyvin rauhoittumaan lukemalla ja onhan se mukava hetki koko perheelle.Muistan kuinka omat vanhempani lukivat aina ja paljon meille.He myös nauhoittivat kasetille lukujaan ,jotta joinain kiireisinä iltoina (iso perhe)laittoivat kasettinauhurin vain päälle ja tarinat lähti käyntiin.Ei tietenkään ollut meistä tytöistä sama ,kun live esitys ,mutta kelpasi:)
  Kerroit ,että te vanhemmat ahmitte elämänhallinta kirjoja,täällä kanssa,mutta mielestäni paras ja alkuperäinen sellainen on kyllä Raamattu.Kyllä luoja perheen perustajana tietää miten perheet ovat onnellisia.Mainostit kirjaa (oliko nimi nyt)"vähemmän on elämässä enemmän",niinhän Raamatussakin on jo kerrottu,"onnellisempaa on antaa kuin saada"jo pelkästään tätä ohjetta, kun noudattaa koko perhe on onnellisempi tai "kohtele muita miten haluisit itseäsi kohdeltavan".Raamattu on oikea aarre ,se vain vaatii lukemista,perehtymistä ja mietiskelyä:)suosittelen:)Mukavaa viikon vaihdetta ja lukuhetkiä.

  VastaaPoista
 21. Moi Anne!
  Luen blogiasi päivittäin. Mulle tulee aina rauhallinen ja levollinen olo täällä käydessä. Ollaan samanikäisiä, mutta itse vielä lapseton. Silti nautin valtavasti katsoa, miten huolehdit rakkaistasi, kodistasi ja haluat vielä pyyteettömästi jakaa loistavia ideoitasi ilmaiseksi! Tämän postauksen myötä todistat myös, että "järki ja kauneus" voi asua samassa päässä! ;) tiedän, että blogiasi paljon kritisoidaan ja sinulle ollaan kateellisia.. haluaisin näille tyypeille sanoa: tarttukaa kirjoihin! Kehittäkää omaa henkistä pääomaanne, niin voitte saada myös kaiken sen "minkä haluatte". Asenteesta se on kiinni. :) (sori tää paatoksellisuus ;) Ihanaa kevään odotusta sinulle ja perheellesi! :)

  t.Nainen-84

  VastaaPoista
 22. Yhdyn edellisen kommentoijan sanoihin. Olen myös 28 ja hämmästelen kuinka monet ikäisistämme (ja myös varttuneemmistakin vuosimalleista) ovat uusavuttomia tai kädentaidot olemattomia. Kaikilla ei ole ollut niitä mummoja tai vanhempia opettamassa taitoja pienestä pitäen. Sivistystä/Taitoja voi oppia kirjoista, kansalaisopiston kursseista, opiskelemalla itselleen jonkun koulutuksen tai vaikkapa blogeista. Kateus kertoo henkisen pääoman puutteesta. Anne on niin sympaattinen, ettei sellainen voi [OIKEASTI!] ärsyttää ketään! Kumpa kateelliset ihmiset ottaisivat itseään niskasta kiinni ja touhuaisivat lastensa (ja opettaisivat taitoja) tai kehittäisivät itseään sen sijaan että istuisivat päivät pitkät tietokoneella mollaamassa muita. Sääliksi käy näiden ihmisten lapsia. Todella!
  Nimenomaan, asenne ratkaisee ;)!

  Aurinkoisia keväthanki-päiviä Annelle ja muille blogin lukijoille!
  Katariina

  ps. Ai niin, ja luen puutarhakirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä me kasineloset! ;) t. yllä oleva :)

   Poista
 23. Kiitos tuosta kuvakirjaideasta! Meillä on kuvatkin jo tätä varten valmiiksi otettuina, mutta toteutus oli vielä harkinnassa. Kiitos sinun, nyt ei tarvitse lähteä "tilattavalle pahviselle kuvakirja linjalle", joka ei käytössä olisi kuitenkaan kestänyt :)

  VastaaPoista
 24. Hei!
  Meillä luetaan myös paljon. Lapsille luetaan myös Astrid Lindgrenin satuja ja Franklinia, Viiru ja Pesosta jne. Itse luen laidasta laitaan. Mervi Juusolan Äidin voimakirjaa suosittelen, Kimmo Takasen Tunne lukkosi oli myös mielenkiintoinen. Nyt menossa Dunderfeltin Tunnista temperamentit, hyvältä vaikuttaa, vaikka onkin aika kevyttä luettavaa verrattuna esim. Keltikangas-Järvisen temperamentti kirjaan. Ja hyviä kirjoja on vaikka kuinka, kunhan vaan ehtisi lukemaan :)
  Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 25. Hei.
  Oletko lukenut noi Grégoire Delacourtin kirjat? voisivat passata sinulle;) suositteletko, jos olet itse jo lukenut?

  -Julia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En ole lukenut, kiitos vinkeistä täytyy laittaa ne lukulistalle :)

   Poista
 26. Kiitos kirjavinkeistä! Mielellään kuulisin elämänhallinta kirjoista vaikka sinun top 10 kirjat, sellaiset jotka jokaisen tulisi lukea. Itse kun olen vasta viime aikoina ryhtynyt noita lukemaan ja vähän hakoteillä mistä aloittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta, voisin kyllä joskus laittaa. Hyviä kirjoja on kyllä vaikea etsiä itse, jos ystävät ei suosittelisi mitään :)

   Poista
 27. Hei, suosittelen "kristillisistä elämänhallintakirjoista" Kris Vallottonin Elämä kuninkaan perheessä, tosi hieno kirja!

  VastaaPoista
 28. Pakko kommentoida tänne vielä kirjavinkki:) Brian Tracyn Menestys ja onnellinen elämä! ihan huippu! Mahtavia vinkkejä itsensä kehittämiseen, onnellisuuden saavuttamiseen, parisuhteeseen ja kasvatukseen sekä menestykseen uralla.

  VastaaPoista

On kiva saada teiltä lukijoilta kommentteja! :)