perjantai 7. syyskuuta 2012

Onnellista

Se olis sitten taas perjantai!

Michael lopetti työt tänään jo aikaisin, 
joten saatiin apua perjantai-siivuokseen :)
Nyt vaan musat täysille ja imuri heilumaan.
Tarkoitus viettää rauhallinen viikonloppu
Tänään luvassa perjantain perussettiä: kynttilöitä, pizzaa, elokuva ja yhdessä olemista.
"...ajatelkaa kaikkea mikä on totta, 
mikä on kunnioitettavaa,
 mikä oikeaa,
 puhdasta,
 rakastettavaa ja
 kaunista,
 mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen."
Fil.4:8
Meillä omenoita riittää. Ollaan tehty omenahilloa talvea varten.
Etiketit tein kuvankäsittelyohjelmalla ja tulostin tarra-paperille.
Mulla on vaihteeksi matkakuume..
Ameriiikan länsirannikolle tekisi mieli lähteä.
Eilen surffailin eilisen illan netissä Michaelin ollessa bändiharkoissa
lopulta päädyn American Airlinesin sivuille ja
melkein jo tilasin meille kaikille liput ensi talvelle San Franciscoon.
Ja jos siitä ajelis autolla rannikkoa alas ja 
ottais toisen pääpaikan Los Angelesista.
Sielä olisi paljon näkemistä ja kokemista.
Saa nähdä saadaanko aikaiseksi lähteä reissuun :)

Mukavaa perjantaita ja
 viikonloppua kaikille!

Anne

31 kommenttia:

  1. Hassua, me ollaan just ens viikolla menossa Usan länsirannikolle 5 viikoksi :) Miehen perhe on sieltä ja toinen lapsikin syntynyt siellä, niin on mukava päästä sukuloimaan! Suosittelen myös pohjoisempaa aluetta, Oregonin ja Washingtonin valtioita, niissä on ihania evergreen-metsiä, vesiputouksia, vuoria... Itse odotan ihania patikointiretkiä perheen kanssa vesiputouksien lomassa ja reissua Tyynenmeren rannalle <3

    VastaaPoista
  2. Viikonloppusuunnitelmat kuulostavat hyvältä, täällä suunnitelmissa samanlaista rauhallista iltaa, mikäli pienempi kipeäksi tulossa oleva herra on samaa mieltä ;)
    Voin suositella lämpimästi reissua Kaliforniaan! Asuimme vuoden Santa Monicassa Losissa ja ajelimme SF:n koirien ja lapsen kanssa maisemareittiä ja matkan varrella pysähdyimme kaikissa ihanissa pikkupaikoissa. Melkein itse suosisin pääpainoa siellä San Fransiscon ja pohjoisemman puolella ja matkan varrella pikkupaikoissa kuten Carmel (pitäisit paikasta varmasti :))ja kaikki pienet viinikylät. LA:kin on kiva, itse pidän alaspäin menevistä pikkukaupungeista Seal Beach yms. Losissa ei niin paljon ole nähtävää, tai toki kaikki turistijutut, Universalit yms, mutta ihania pieniä rantakaupunkeja on ympärillä paljon :)

    VastaaPoista
  3. Etiketti-ideasi on kiva, kiitos! Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Ihania syksyisiä kuvia! Ja tulipa tosi hieno tosta edellisen postauksen pöydästä, vau!

    VastaaPoista
  5. Heips!Millä reseptillä sinä teit omenasosetta? Hyvää reseptiä etsiskelen meidän perheelle:) T.Liina

    VastaaPoista
  6. Ihania syyskuvia ja kiva kun olet postaillut nyt useammin. <3

    Matkakuumetta tääläkin, mutta en uskalla enää lentää tämän masun kanssa. Ehkä ensi vuonna sitten. :)

    Kiva kun olit liittynyt blogini lukijaksi, tervetuloa!

    Siunattua viikonloppua teidän perheelle. <3

    VastaaPoista
  7. Oletpa saanut ihanasti nuo auringonsäteet ikuistettua!
    Matkakuumetta podetaan muuten täälläkin. Jos pääsisi vähän jonnekin lämpimään :)
    Ihan vaan kylläkin etelä-eurooppaan.

    VastaaPoista
  8. I had to leave a comment and tell you that I absolutely LOVE your blog! Great ideas, inspirations and just a great representation of family life :) I am ever inspired!

    I am in Alaska, US, but from upstate New York and so miss the Fall (Alaska is just not the same). I feel like I can smell those Apples! :)

    Again, love the blog! Look forward to every post!

    VastaaPoista
  9. And....although I do miss a bit of your intentions, the translate button works great!

    VastaaPoista
  10. Hyvä idea nuo hilloetiketit, varsinkin jos vie jollekin lahjaksi.

    VastaaPoista
  11. Tervetuloa! Asumme San Franciscossa ja täällä on vaikka mitä nähtävää. Kiitos kivasta blogistasi!

    VastaaPoista
  12. Tuo reissu kuulostaa ihanalta! Tiedän sen kokemuksesta :o) Olimme juuri tänä kesänä tuollaisella autoreissulla reilut kolme viikkoa. Suosittelen myös Yosemiten kansallispuistoa ja jos on valmis viettämään lomaa hieman enemmän autossa, niin kyllä myös Grand Canyon on näkemisen arvoinen, Las Vegasin kanssa. Route 66 ja lähes Syylaricityn maisemat :o) Me olimme liikkeellä kolmen lapsemme kanssa (3-9v.), joten kokemusta juuri lasten kanssa reissaamisesta on. Tämä oli meidän perheemme neljäs road trip Amerikassa. Vain nuo pität lennot on miinuksena, mutta meidän kohdalla nekin meni paremmin kuin hyvin! Lensimme San Franciscoon ja sieltä myös pois. Kirjoitinkin juuri jonkin aika sitten pienen pienen tiivistyksen reissustamme blogiini. Käy kurkkaamassa, jos kiinnostuit. Minä myös suosittelen noita Amerikan pikkukaupunkeja. Niissä on ihanaa tunnelmaa ja aitoa Amerikkalaisuutta parhaimmillaan!

    VastaaPoista
  13. Täällä yksi Amerikan matkaaja, joka suosittelee lentämään Seattleen ja siitä alas San Fransiscoon. Tietysti pohjoisempana on kylmemepää, mutta maisemat ovat mielestäni paljon paremmat. Joka tapauksessa hyvää matkaa: kolmen lapsen kanssa on hauskaa autoilla Amerikassa!

    VastaaPoista
  14. Ihania kuvia <3 Omppuhillo on nannaa. Minäkin suosittelen Costal Highway 1:stä, upeat on maisemat! Tosin siitä on jo aikaa, kun itse siellä köröttelin. Käytiin katsomassa myös vettä suihkuttelevia valaita laivamatkalla samalla rannikolla, se olis varmaan lapsille jännää. Ja oli aikuisillekin :-)

    VastaaPoista
  15. Mulla on ollut matkakuumetta jo monta, monta vuotta, mutta ei oo rahaa.

    VastaaPoista
  16. Ihania syksyisiä omppukuvia! :)

    VastaaPoista
  17. Me lensimme myös american airlinesilla reilu vuosi sitten koko perhe amerikkaan reiluksi kahdeksi viikoksi ja en voi kuin suositella! meillä on kolme lasta,silloin 9,6 ja matkan aikana 1 vuotta täyttänyt! Olimme los angelesissa ja sieltä ajoimme eripaikkoihin! Ihan mahtava reissu! Isommat lapset vielläkin lähes päivittäin muistelevat kaikkea näkemäänsä ja kokemaansa! :) Vuoden päästä lähdemme uudestaan! ~~henni~~

    VastaaPoista
  18. Kiinnoistaisi tietää, että miten teillä on onnistunut reissut (ulkomaan) pienten lasten kanssa. Me ei olla lähetty vielä ulkomailla lasten kanssa (3v, 2kk), ei siis edes vanhemman kanssa.

    VastaaPoista
  19. Ehkä olettekin aiemmin lentäneet American Airlinesilla, mutta kerron silti, että itselläni on useammalta lennolta erittäin huonoja kokemuksia kyseisestä lentoyhtiöstä.

    Viime kerralla osa matkatavaroista hävisi melkein kolmeksi kuukaudeksi. Suomesta käsin niiden jäljittäminen oli tehty erittäin hankalaksi, koska AA:lla ei ole täällä omaa toimipistettä, amerikkalaisesta palvelunumeroista saa kiinni korkeintaan robotin, joka kertoo, ettei voi auttaa, ja nettiseuranta tägien perusteella päättyi siinä kuukauden jälkeen... Esim. täältä http://www.airlinequality.com/Forum/am_aa.htm voit lukea vähän arvioita kyseisestä yhtiöstä.

    Samoin suosittelen viimeiseen saakka välttämään koneenvaihtoa Pariisissa. On enemminkin sääntö kuin poikkeus, että siellä konetta vaihtaessa vähintään osa tavaroista jää Ranskaan. Kerran noin puolet kokonaisen lentokoneen matkatavaroista jäi Pariisiin Miamiin matkustettaessa.

    Huonoin mahdollinen kombo on mielestäni vaihtaa Pariisissa American Airlinesin koneeseen.

    VastaaPoista
  20. Matkatoimistovirkailijana voin anonyymina kaikille sanoa ei Pariisin kautta. Ehdottomasti mun korviin tulee eniten matkalaukkujen hävimisiä sitä kautta lentäessä.
    Ja todellakin edellistä komppaan, asioiden hoitaminen Suomesta käsin voi olla erittäin hankalaa. Joskus sain jonkun kiinni ja heti oltiin laittamassa vastuu toiselle vaikka he olisivat olleet ainoa yhtiö.
    Esim Lufthansalla on vähintään yhtä hyvä reitti, Saksassa lentojen vaihto tapahtuu saksalaisella jämtiydellä.

    Ja ehdottomasti noin päin pitää matka tehdä, ekaks Friscoon ja paluu Losista.

    VastaaPoista
  21. Hei, Olisi mukava joskus kuulla sinulta, että miten teillä on mennyt lasten kotihoito? Tyttö on kuitenkin jo koulussa, joten olisi varmaan kokemusta sanoa, miten hän viihtyi "vain" kotona. Entäs poika? Meillä on 2kk:n ikäinen vauva ja poika (nyt 3v 2kk) kotihoitoon. On erittäin touhukas ja vilkas ja tuntuu, ettei tekemistä ole hänelle ikinä riittämiin ja leikkikavereita hän olisi koko ajan vailla. Käy kerhossa 2 x viikko ja lisäksi käydään avoimessa päiväkodissa yms, mutta kuten tiedät, ei pikkuvauvan kanssa voi olla koko ajan menossa ja aikaa pitää riittää myös vauvalle. Joskus tuntuu, että poika olisi tyytyväisempi päiväkodissa, jossa olisi tekemistä ja leikkikavereita....

    VastaaPoista
  22. Hei! Kauniin nimisiä lapsia teillä, saanko kysyä mitkä ovat toiset nimet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa minäkin kysyisin! olisi kiinnostavaa tietää lasten toiset nimet...!!

      Poista
  23. :) Täällä käyn aina välillä muistaessani kurkkimassa ja ihailemassa ideoitasi sekä toteutuksia. Nyt vähän oma lehmä ojassa kommentoin... Meillä on nimittäin Luonnon helmassa -yhteisnäyttely Benjam Pöntisen kanssa Törnävällä kivinavetassa ja minua kiinnostaisi oletteko jostain bonganneet jo tiedon siitä? Lapsiperheet ainakin on tykännyt kovasti näyttelystä, joten voin kai suositella teillekin.

    VastaaPoista
  24. Tiedoksi muuten, kun olet kertonut siitä Sophie Kirahvi purulelusta, että tietyssä erässä on ilmeisesti ollut syöpää aiheuttavaa ainetta. Googlesta löytyy, kun googlettaa "sophie kirahvi", olikohan joku kotinurkka-blogi, jonne blogisti oli siitä kirjoittanut.

    VastaaPoista
  25. Ihania syksykuvia! :) Kiva, kun tulit lukijaksi logiini! Kaunista syksyä teidän perheelle! <3

    VastaaPoista
  26. Hei, juuri viime kesänä tehtiin reissu Usan länsirannikolle. American airlinesilla lennettiin menomatka. Meillä oli kaksi aika tiukkaa vaihtoa, mutta ne oli järjestetty hyvin. Toinen Mancesterissa ja toinen Chicagossa. Henkilökunta oli ystävällistä, mutta kone oli aika vanha ja keskellä käytävää oli vain pari vanhaa putkitelkkaria. Minun laukkuni jäi Mancesteriin, onneksi se saatiin seuraavalla lennolla Atlantin yli ja sain sen juuri ennen kuin vuokrasimme auton ja olimme lähtemässä varsinaiselle road tripille. Jos saat liput niin suosittelen lentämään British airwaysillä Lontoon kautta, yhdellä vaihdolla. Ba:lla tarjoilu pelaa ja jokaisella on oma näyttö penkin edessä, josta voi valita elokuvia, sarjoja... mitä vain. Matkat on pitkiä ja juuri siksi tuollaiset on hyviä. Suosittelen tutustumaan Napa valleyn ja Sonoman viinialueisiin, jotka ovat aivan kivenheiton päässä San franciscosta pohjoiseen. Yosemite, Death valley, Grand canyon... Amerikassa upeita kansallispuistoja riittää ja jos jaksaa ajella niin länsirannikon luonto tarjoaa todella vaihtelevaa ja ainutlaatuista nähtävää. Pohjois-Kaliforniassa hiihdetään ja lasketellaan talvella... rannikolla taas on maapallon tasaisimmat lämpötilat ja Nevadassa ja Arizonassa on edelleen reilusti yli 30 lämmintä... Eli reitti kannattaa suunnitella ainakin pääpiirteissään etukäteen ja tutkailla oppaita. kannattaa pysähdellä pikkupaikoissa kuten täällä muutkin mainitsivat. Amerikkalaiset ovat todella ystävällisiä ja kohteliaita. Isommissa kaupungeissa, kuten LA ja SF, tosin kannattaa tietää missä liikkuu. Siellä on jengien alueita, joille ei turistien kannata eksyä. Ajomatkat Yhdysvalloissa ovat pitkiä ja huoltoasemia ei todellakaan ole joka kulman takana, joten se kannattaa ottaa huomioon. Samoin juomista ja syötävää on hyvä varata mukaan, sitäkään ei ole joka paikassa. Muuten autoilumaana Yhdysvallat on aivan mainio. Selvät opasteet joka paikkaan ja jopa kansallispuistot näkee kätevästi autoillen. :D

    VastaaPoista
  27. Ei kannata jäädä LA:han lasten kanssa. Pari tuntia alaspäin San Diego on huomattavasti kivempi paikka lapsukaisten kanssa lomailuun. I know, olen asunut siellä monta vuotta! San Fransiscosta ajellessa kohti etelää on kyllä huikaisevat maisemat ja monia monia rauhallisia pieniä kaupunkeja nähtäväksi.

    Ja toisin kun matkavirkailijatäti aikaisemmassa kommentissa totesi, niin meillä on ollut Pariisin kautta lennoista vain hyviä kokemuksia. Loman sunnittelu on ihanaa!

    VastaaPoista
  28. San Diegoa kannatan minäkin! Ehkä eniten juuri siksi että siellä olen ollut sukuloimassa ja näin päässyt tutustumaan enemmänkin juuri tähän kauniiseen ja siistiin kaupunkiin, jossa ihmiset ovat ystävällisiä ja ruoka hyvää ;) Musta kiva kaupunki myös lapsia ajatellen, löytyy vesi- ja huvipuistoa, eläintarhaa, kilometrikaupalla hienoa hiekkarantaa... Siitä pohjoiseen päin ajellessa voi nauttia myös kauniista maisemista ja pysähdellä hiekkarannoilla vaikka piknikille. Los Angelesiin tullessa myös Venice beach on näkemisen arvoinen paikka huvipuistoineen päivineen ja onhan siellä muutakin nähtävää ja koettavaa vaikka millä mitalla!! :) Ja jos vielä on joku, joka tuntee ja tietää paikat kuin omat taskunsa ja vieläpä pääsee kuskaamaan ja näyttämään paikkoja, on elämykset taattu!!

    Mulla on ihan hyvät kokemukset lentäen Finnairilla NY:iin ja siitä jatko AA:lla San Diegoon. American airlinesillä tosin oli pieni kone ja selvästi huonompi palvelu kuin finnairilla, mutta sattuiko vaan kohdalle silläkertaa, en tiedä? ...Tavarat saatiin ongelmitta, mikä tärkeää. Toinen kokemus, kun lapset 14v ja 15v lensivät keskenään Lufthansalla, vaihto Frankfurtissa. Siitä jäi jämäkkä ja hyvä mielikuva. Hyvin huolehtivaisia olivat henkilökunta loppuun asti kun lapset matkustivat keskenään :)

    Mulla jäänyt sellainen käsitys, että kannattaa lentää euroopan kautta, jotta ne Ameriikkalaisen tarkat turvatarkastukset olisivat sitten vasta siellä perillä ;)

    No joo. Mutta on varmasti ihana suunnitella matkaa sinne kauas auringon alle! ihanhan tässä itsekkin innostuu ja matkakuume taas senkun kasvaa =))

    VastaaPoista
  29. Aivan ihania ideoita taas. Tästä blogista tulee niin hyvälle tuulelle:)

    VastaaPoista

On kiva saada teiltä lukijoilta kommentteja! :)