maanantai 12. maaliskuuta 2012

Neuleliivi

Heipparallaa. 
Ensinnäkin suuri kiitos kaikille edelliseen tekstiin kommentoineille.
Erityskiitos  ideoista ja vaivannäöstänne <3
Saa nähdä mihin ratkaisuun lopulta päädytään ja millaisella aikataululla :)
Tervetuloa myös kaikille uusille lukijoille,
teitä on tullut taas hurjasti lisää!
Neuleiden tekeminen neulekoneella on jatkunut..
ja tälläkertaa vuorossa oli kevyt liivi.
Kuvio on nyt sama, kuin muutama postaus sitten
 minun päälläni näkyneessä OddMollyn lovely knitissä.
Tämän illan herkkuleivässä oli välissä vihreää pestoa,
salaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja ja vuohenjuustoa.
Tämä sopivasti kumosi tämän päivän juoksumatolla poltetut kalorit ;)
Muistakaa herkutella! :)

Keväistä viikon jatkoa,
Anne

33 kommenttia:

  1. Oi että, miten kaunista jälkeä taas! Tässä ihan alkaa tehdä mieli neulekonetta! Saattaa kyllä tuo kaksilahkeinen pistää vielä vastaan, kun vasta pari viikkoa sitten hommasin itselleni saumurin. Annetaan tuon miehen nyt jäähtyä rauhassa ja kokeillaan parin kuukauden päästä! ;)

    VastaaPoista
  2. Kauniin neuleen olet tyttärellesi tehnyt, taitava olet! Hmm, pesto-vuohenjuustoleipä kuulostaa ihanalta, etenkin aurinkokuivatun tomaatin kanssa. Yum! Meillä tehtiin tänään sushia ja pakko oli minunkin istahtaa kuntopyörään ja tarttua puntteihin sushittelun jälkeen. Siis herkuttelu jatkuu täälläkin, vaan nyt on aika lisätä liikuntaa, kun se tuo kesäkin lähenee uhkaavasti... Ja muutaman kilon voisi kyllä karistaa...

    VastaaPoista
  3. Kaunista! Kyllä se neulekone on kätevä, mutta siltikin viitseliäisyyttä tuohon vaaditaan. Kiva lukea erityisesti näitä postauksiasi, joissa kaikenlaista itsetehtyä. :)

    VastaaPoista
  4. Kaunis liivi. Ja leipäkin varmasti herkullista. Tuli oikein nälkä kun sitä kuvaa katsoi.

    VastaaPoista
  5. Kaunis liivi, mutta mites nuo Oddiksen tekijänoikeudet tuohon heidän suunnitteleman kuvion käyttöön?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai nyt itselle/omaan käyttöön saa tehdä mitä vaan... eri jos laittaisi myyntiin.

      Poista
  6. Ihana liivi. Edellisessä neuletakissakin oli aivan ihanan herkulliset värit. Taitoa ja silmää löytyy sinulta ja äidiltäsi.

    Minttu

    VastaaPoista
  7. Neulekoneessa suuri duuni on kaavan syöttäminen ja koska se on jo kerran syötetty, on uusi helppo tehdä. Ja liivissä on päättelemistä paljon vähemmän kuin neuletakissa, senkin puolesta loistava valinta. Puhumattakaan langan kulutuksesta.

    VastaaPoista
  8. Todella kätevä olet käsistäsi :)
    Muuten pitää kysyä, että mistä olet hankkinut teidän perheen iki-ihanan syöttötuolin? Voi kumpa löytäisin meillekin vastaavan :D

    VastaaPoista
  9. Hienoa ! Meilläkin on äidillä jossakin varastossa neulekoneita ... :) Tulee lapsuus mieleen ... vaikka niillä koneilla surruutettiin semmosia Irene Usvasalo - neuleita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin muistan tv-kuuluttaja Irene Usvasalon ja hänet värikkäät neuleet. :-) Hän taisi neuloa ne kuitenkin aina käsin? :-)

      Poista
  10. Näiden kuvien jälkeen minäkin haluaisin neulekoneen! :) Tosi tosi kaunista jälkeä.

    VastaaPoista
  11. Onko semmonen neulekone kallis. Mistä niitä löytäis. Olis aivan ihana tehä tuommoisia semmosella koneella. Kun ei oma pää kestä kutoo jotai monimutkaista. Ja olisi varmaan vähän nopeampaa lasten kanssa semmosella tehdä. Aivan ihana tuo liivi ja se neuletakki.

    VastaaPoista
  12. Ihana blogi!! Löysin tämän perhe-lehden jutun kautta ja täällä on ihania vinkkejä vaikka kuinka paljon! Miten muuten olet tehnyt nuo ihanat virkatut matot joita lasten huoneissa on? Mukavaa kevään jatkoa, tätä blogia täytyy seurata jatkossakin =)

    VastaaPoista
  13. Tekijänoikeuksista kysyneelle sen verran, että omaan käyttöön kyllä saa ottaa ideoita :) Eri asia, jos noita "kopioita" alkaisi myymään.

    VastaaPoista
  14. Ei kai mitää tekijänoikeusjuttuja tarvi miettiä ku itte ittelleen tekee :D (Niina K:n kommenttiin viitaten). Tää maailma on täynnä kopioimista, kaikki ideat on kierrätettyjä ja muilta jalostettuja. Eri asia jos alkaisi tuollaisilla neuleliiveillä tehdä bisnestä. Jokainen saa kotonaan soittaa kitaralla Jimi Hendrixiä ilman tekijänoikeusmaksujakin.

    Nojoo, epäoleellisuuksia. Olennaisempaa on että AI ETTÄ MIKÄ LEIPÄ! :)

    VastaaPoista
  15. Todella ihana liivi...tekijänoikeuksia miettivälle...kyllä omaan käyttöön voi tehdä ihan mitä kuvioita vain, ja toisaalta eivät vaatemallistojen kuviot ole aina heidän omilta suunnittelijoiltaankaan peräisin eikä heillä aina ole tekijänoikeuksiakaan käyttämiinsä kuvioihin...

    VastaaPoista
  16. No mun ei ollut tarkoitus mitenkään piiskata vaan todellakin kysyin kun en tiedä.. Kuvien ja kirjoitetun materian copyn osaan mutta näissä asioissa tiedot on vähän hatarat. Saahan levyistäkin ottaa kopion omaan käyttöön muttei muuten. Että älkääs nyt alkako yhtään hermostumaan.

    VastaaPoista
  17. Ja laitetaan nyt vaikka perään vielä pätkä ns. mallisuojasta jonka guugeloin

    "Mallioikeudellisen suojan kohteena on tuotteen tai sen osan ulkomuoto. Malli suojaa siis muotoilua. Suojan kohteena voivat olla arkisetkin esineet, kuten esimerkiksi kirjahylly, solmio, sämpylä, graafinen symboli tai jopa hampurilaispaikan interiööri. Tämän lisäksi on mahdollista suojata tuotteen irrottamaton osa eli esimerkiksi kankaan kuvio tai kahvikupin korva. Suojan kohteen tulee kuitenkin aina olla konkreettinen tavara, joten suojaa ei voida myöntää esimerkiksi nestemäisille aineille, erilaisille suunnitelmille tai ideoille."

    Että nyt tulinkin kysyneeksi.. :) , Esim ympyrää, neliötä tai nestettä ei voi suojata, mutta melkein kaiken muun voi.

    VastaaPoista
  18. Keväinen pastilliväri tuossa liivissä - ihana.Upeita neuleita! Terv Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tekemiä neulekuvioita ja mattoja saa kopioida. Kuvioita on myös kirjat pullollaan ja netistä löysin ohjelman, jossa saa arpoa kuvion. Laittaa vain 24 neulaa, niinkuin neulekoneen kuviossa on. Kiva ohjelma ja mielenkiintoiset arvonnat! Vanhoihin kyllästyy nopeasti! Anne on taitava tekemää kaikista vikapaloistakin tuotteita! Hän on taikuri! En minä jaksaisi noin pikkutarkkaa! Ter. Maria

      Poista
  19. Voi rakkahat ystävät teidän pikaista kateuttanne tekijänoikeuksista. Ettekö huomanneet eroa oddmollyn ja tämän kuvion välillä? No hyvä! Teitä voi siis huijata missä asiassa tahansa, olkaapa tarkkana. Minäkin olen hyvin tarkka yrittäjä- äiti. Me leikitään näillä koneilla ajankuluksi. Hauskaa askartelua lasten kanssa kaikille. Relax!

    VastaaPoista
  20. Tästä blogista saa AINA hyvän mielen, pahimmankin stressin keskellä! Kaunis kiitos siitä :)

    VastaaPoista
  21. Maria Mar.. Voi kateus ja kateus.. Minua EI vaivaa kateus, kysyin koska en tiennyt!! (pasahti mieleen netissä vellonut Novitan villasukkataisto) Kaiken takana ei aina ole kateus. Päin vastoin ajattelin josko itekin voisin lainata mummoltamme neulekonetta ja hurautella jotain saman tapaista omalle tytölleni.

    Ei toisen hyvää elämää kannata kadehtia, jokaisella omansa. :)

    VastaaPoista
  22. ihana! muuten onko sun lapsilla luonnostaan noin kauniin kiharat hiukset?

    VastaaPoista
  23. Samaa täytyy todeta kuin moni muukin, aloin haikailla neulekoneen perään. Ihana blogi, pullollaan kivoja ideoita. :)

    VastaaPoista
  24. Upea liivi! Ja upeita neuleita. Ei voi kuin ihailla! Ja toivoa, että et Anne pahoita mieltäsi näistä tekijäoikeuskommenteista. Jotenkin kummallista, että ihmisten pitää heti kysyä tekijäoikeuksista...jos ei tiedä, niin ottaisi selvää, joskus on hyvä pitää mölyt mahassaan! Tämä siis mun mielipide;).

    -Elina

    VastaaPoista
  25. Selailin blogiasi ensimmäistä kertaa tänään, voi tavaton kun teillä on kaunista=)

    VastaaPoista
  26. Huh, neulekone alkoi minunkin päässäni nyt kummittelemaan, todella kaunista jälkeä sillä näköjään saa :)

    Käyhän muuten kurkkaamassa Lasten tapaan-blogiani, jos uimapukuarvonta kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  27. Tämä on niin kaunis! Voisitko Anne joskus laittaa vähän selostusta miten tuollaisella neulekoneella tehdään, vain pääpiirteittäin, että voisi harkita jaksaisiko itsekin alkaa tuommoisia väkertämään ja metsästämään tuollaista konetta.

    VastaaPoista
  28. Oi, todella kaunis neule! Ja ihastuttava blogi-löytö iltasurffailulla :)! Aurinkoista kevättä teille! M

    VastaaPoista
  29. Anne, tosi hieno tama liivi. Kun kerran tykkaat Odd Mollyn tuotteista, kay katsomassa www.matildajaneclothing.com sivuilla. Tosi hauskoja lasten vaatteita. Hyvaa viikonloppua! Tiina

    VastaaPoista

On kiva saada teiltä lukijoilta kommentteja! :)