Nyt jo viides luukku:)
miten tämä joulukuu menee aina nopeammin,
kuin muut kuukaudet..
Meillä on ollut kyllä paljon ohjelmaa ja vieraita.
Sain tänään hoidettua verhokankaat erääseen kohteeseen
joka on kyllä muuten jo loppusuoralla..
Tänään teimme mussukoiden kanssa helppoja joulusuklaita
Tämä ohje oli uusimmassa pirkka-lehdessä--Muutimme ohjetta vähän..
Ensin pilkoimme cashewpähkinät(125g)
ja Dr.Oetker appelsiinikuoripalat (100g)
seos taputeltiin leivinpaperin päälle--
Sitten sulatettiin Fazerin suklaata mikrossa ja
kaadoimme seoksen päälle.
Kääntelimme ainekset sekaisin ja muotoiltiin levyksi.
lopuksi vielä sulatimme mikrossa Fazerin vaalean leivontasuklaan (100g)
ja tehtiin lusikan avulla vaaleita "viivoja" suklaalevyn päälle..
Vietiin hetkeksi ulos jäähtymään
(ja toivoimme, ettei naapurin koira käy syömässä sitä)
ja leikkasimme jäähtyneestä levystä neliön muotoisia paloja.
Palat käärittiin sellofaaniin..
Joulusuklaat laitettiin sellofaanista tehtyihin pusseihin ja
Kartongista tehtyyn 'etikettiin' tyttö kirjoitti
-Parhaat joulusuklaat-
näitä suklaita on kiva viedä tuliaisiksi joulunajan vierailuille..
(huom. etikettejähän voisi tulostaa koneeltakin vaikka minkälaisia
valmiilla teksteillä ja jouluisilla kuvilla)
Suklaat olivat herrrkullisia :)
Tällaisilla äitini tekemillä joulusukilla sipsuttelin kotona tämän päivän...
Tunnelmallista viikonlopun jatkoja jokaiselle!
Anne
Kylläpäs olet ehtinyt. Minuakin jännittä jo huominen, että mitä voit keksiä huomiseksi! Miten joulukalenteri ja itsenäisyyspäivä sopivat yhteen?
VastaaPoistaSuosittu ohje, juuri eilen teimme ja lisäilin ohjeen omaan joulukalenteriini. Mekin teimme hieman muokattuna, mutta hyvää tuli!
VastaaPoistaAivan ihana blogi ja mahtavaa kun jaksat joka päivä kirjoittaa joulukalenteria meille lukijoille :) Suklaat ovat niin herkullisen näköisiä, että on aivan pakko lasten kanssa kokeilla niiden tekemistä jo heti tänään. Minua kiinnostaisi tietää mikä kappale soi blogisi taustalla? Se on oikein kaunis.
VastaaPoistaTunnelmallista joulun odotusta!
Milla
Hei!
VastaaPoistaEn ole ennen kommentoinut, vaikka täällä käynkin säännöllisesti. Sinulla on tosi kaunis blogi! Ja aivan ihana koti teillä! Opiskeluaikanani n. 7 vuotta sitten lenkkeilin usein siitä ohi ja ihailin kaunista taloa ja pihapiiriä, olikin hassua kun blogia lukiessani huomasin että te asutte nyt samaisessa talossa, jonka ohi usein menin ja jota ihastelin! :) Mukavaa, että talo on löytänyt mukavat asukkaat, tai toisinpäin!
Rauhaisaa joulua! :)
Hanne
Voi että, nyt rupesi heti tekemään mieli tullaista herkkua, taidankin kaivaa Pirkkalehden samantien esille... :) Mukavaa joulun odotusta sinne! Tämä sinun "joulukalenteri" on loistava idea :)
VastaaPoistaHauska yhteensattuma, juurikin eilen lueskelin pirkka-lehteä ja päätin että joku päivä teemme samoja joulusuklaita. :)
VastaaPoistaKiitos taas ihanan herkullisesta kalenteriluukusta!
VastaaPoistaMukavaa viikonlopun jatkoa teille!
Taria
Talonne on täydellinen joulutunnelman luomiseen, eikä sinulta näytä ideat loppuvan! Olette lahjakasta sukua, äiti ja tytär ja samaa lahjakkuutta näyttää olevan vielä lapsosissakin :)
VastaaPoistaHei Anne!
VastaaPoistaEkaa kertaa uskaltaudun kommentoimaan, mutta täytyy sanoa, että rakastan blogiasi! Teidän lapset ovat niin ihania ja suloisia, saatte olla kovin kiitollisia tuollasista mussukoista!=)
Kaikkea hyvää teidän koko perheelle ja ihanaa joulunodotusta!
-Evastina
Samainen Pirkka-lehden ohje pistettiin täälläkin merkille ja sivu repäistiin talteen :) Ehkä ensi viikolla on aikaa tehtailla makeisia.
VastaaPoistakannattaa muistaa suklaan tempperointi; suklaat säilyvät kauemmin,eivät sula käsiin, niistä tulee kauniin kiiltävät eivätkä ne maistu niin "rasvaisilta" ;) googleta vaikka.
VastaaPoistaMinunkin on pitänyt monesti kysäistä, että mikä on tämä kaunis kappale täällä taustalle? :) Aivan ihana, monesti laitan vain blogisi päälle ja annan soida kappaleen vaikka ruuanlaiton taustalla :D Rauhallista joulunaikaa teille !
VastaaPoistaHei, kiitos kommenteistanne!
VastaaPoistaAnonyymi tuossa huomasi sanoa suklaan temperoinnista, jolloin
suklaa sulatetaan useampaan kertaan, jotta tuloksesta tulee parempi
tässä esimerkiksi hyvät ohjeet:
http://www.kinuskikissa.fi/?p=2413
Me emme kuitenkaan temperoineet suklaata, vaan kuumennettiin suklaa vain kerran. Ihan hyvää tuli niinkin :)
Musiikki on Michael W. Smithin Freedom levyltä kappaleet
Carol Ann ja Prayer for Taylor